Jom Follow

Ahad, 16 Mei 2010

majlis anugerah sabah

serba sedikit coretan majlis semalam.


inilah kali k3 hai-o buat majlis penganugerahan di kota kinabalu. 2 yg dulu dah lama sangat. saya pun dah tak ingat bila.


ramainya sdg mendaftar. lbh kurang 1700 tetamu yg hadir. 80% adalah warga taipan. tahniah anda semuanya hebat. teruskan kehebatan. bina network besar-besar. lahirkan ramai lg jutawan. lebih 20 keta mewah milik warga taipan. utk pengentahuan semua stiker dan fail taipan dijual kat sini. terkejut! ini aktiviti syarikat. tp mereka wat bodoh je jual.
mereka datang dari seluruh pelusuk negeri. tawau, sandakan, lahad datu, keningau, ranau dan banyak lagi. sarawak pun ada, labuan jugak.
dari KL pun ramai. takut nak tulis nama mereka. takut ada yg tercicir. terasa hati pulak. lbh baik saya tak tulis. lebih dr 20 orang warga taipan KL yg turun sana.
sementara menanti majlis bermula,usahawan taipan sempat berposing. bergaya sakan. anggun bergaya. pilih mana paling bergaya?
bersama dan bersatu dihayati dimana sahaja. asalkan warga taipan. bersama dan bersatu berjuang.


encik muhamad azni, sebagai penasihat hai-o, sentiasa hadir pada setiap majlis penganugerahan hai-o. dlm ucapannya ianya menegaskan, memilih hai-o untuk buat mlm adalah satu pilihan tepat. tak payah risau lg pasal syarikat. dah kukuh, dah bertahan lebih 17 tahun dan tersenarai di bursa Malaysia. mudah nak ajak org join, satu syarikat yang berwibawa. sayarikat mlm tempatan no 1 di malaysiasetakat hari ini.
pertukaran kepada sistem baru, adalah perlu untuk memanjang hayat meniaga dan akan lbh maju lg meniaga. tak boleh statik. perubahan mesti dilakukan untuk jangka masa panjang. jangan mengeluh pendapatan kurang sikit. ini sementara je. 2,3 bulan akan stabil balik dan akan naik balik. lebih ramai yg boleh join, sesuai dgn nama projek mesra rakyat.

kat belakang tu, timbalan menteri sabah. katanya dah join taipan. datuk seronok lihat ramai wanita yang berjaya. bgnya wanita berjaya, keluarga pun berjaya, datuk jg menyeru para usahawan agar berusaha lebih gigih lg dan kalau boleh melebarkan sayap ke peringkat international.





lihatlah betapa hebatnya sambutan warga sabah. kalau begini, hai-o mesti buat lg. tak payah tunggu tahun dpn tau. 2 bln lg pun boleh.
penerima anugerah semalam:
ddm=13 org, 12 taipan.
car fund= 8 org semua warga taipan.
dsm = 46 org
ssm = 179 org
sm = 278 org.
lain-lain tu tak sempat nak kira berapa org warga taipan, terlalu ramai.
lebih 80% penerima anugerah adalah warga taipan. ini ada fakta yg tak boleh dinafikan oleh sesiapa. lepas majlis ini saya pasti, mereka akan kerja lebih tekun dan lbh bersungguh-sungguh lagi.



atas pentas semasa mengiringi cdm hamshah. dia menjadi speaker k2. penuh sehingga ramai yg tak dpt naik. kat bawah pun jd, asalkan dpt laungkan go go Taipan. laungan sungguh kuat, meremang bulu tengkok. hebatnya warga sabah. tak rugi yg datang semalam. satu pengalaman baru.



lepas menyanyi lagu pikirkan boleh. minum dulu.penat menjerik go go taipan. tengok bola tak penat macam ni. walaupun 6 minit je dok kat pentas. tapi laungannya sungguh hati. terasa penatnya. berbaloi. lbh bersemangat lg. meniaga pasti boom lg.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable