Jom Follow

Isnin, 21 April 2014

Hidup Lagi

Assalamualaikum.
Dah lama tak update. Dah bersawang. Dah jauh tertinggal. Tapi kali ini. Aku timbul kembali. Berapa lama timbul. Aku pun tak tahu. Sebenarnya rindu sangat nak berblog.

Lama x menulis. Kaku. Beku. Idea susah nak datang. Datang pun susah nak tulis. Tulis pun tak tersusun. Tu la. Lama sangat tinggal. Ada sape-sape suruh. Aku je. Tak ada sape-sape yang suruh.

Tak apa. Hari ini aku mula balik. Tulis kisah hidup sendiri. Bermula hari ini. Itu pun kalau rajin.

Pagi-pagi hantar kak b ke sekolah. Lepas tu vrooom ke bangi. Breakfast dulu. Warung member pulak tutup. Tukar selera. Nasi kukus house. Mee hong dengan kuah lodeh.

Lepas tu ke kajang. Beli itu. Beli ini. Sudah balik puchong. Hantar keto. Kena tahan 2 hari. Dah lama sepatutnya bekki. Maknga. Tangguh. Bila bekki. Sure mahal punya.

Khamis, 29 Ogos 2013

Khamis Doh Ari ni!

As salam.
Bertemu lagi.
Matahari sudah tidur.
Gelap!!!

Di mana anda saat ini.
Hadiri 'Open House' aidilfitri.
Atau rumah anda yang anjurkan 'open house' aidilfitri.
Ana pun baru balik dari open house.
Founder MMG.
Tapi ana tak makan sangat.
Kuih dan laksam je yang ana bedal.
Dah kenyang, kena lamb biryani di Restoran Tarbush.
Ampang Point Shopping Centre.
Lain-lain menu ada lagi.

Ana sampai dengan isteri jam 8 lebih sikit.
Dari Ampang Point Shopping Centre jam 7.
Singgah solat Maghrib di stesen Shell, bypass sungai besi puchong.
Ana sampai, Ng pun ada.
"Kami pun baru sampai."

Air baru ada.
Semalam lagi tak ada air.
Lega besar, anak-anak & maid dah hantar ke rumah Makku.
Tidur sana la malam ni.
Esok baru mereka balik.

Esok closing.
Lusa pun masih boleh closing.
Sikit banyak yang penting ada sales.
Paling utama dapat settlekan bil-bil dan makan sebulan.
Ramai antara kita bisnes ni sebagai part time je.
Buat income tepi je.



Rabu, 28 Ogos 2013

Tanda Nak Gagal.

Selamat pagi. 
Bertemu lagi. 
Sudah pun Rabu. 
Esok pula Khamis. 
Semoga hari ini, berikan sinar buat anda semua. 
Capai target hari ini. 
Jumpa prospek. 
Pos produk. 
Tambah senarai nama. 

Tanda-tanda seseorang itu nak gagal.
1- tidak mempunyai tujuan hidup yang jelas.
2- selalu mengeluh terhadap kepayahan hidup.
3- selalu menunda pekerjaan.
4- tidak punya kemahuan untuk melakukan lebih daripada yang diberikan kepadanya.
5- tidak mempunyai kekuatan fikiran.
6- selalu bersangka buruk terhadap diri sendiri dan orang lain.
7- selalu berasakan dirinya tidak akan berjaya dalam hidup dan tidak berusaha untuk berjaya.
 

Selasa, 27 Ogos 2013

Seminar Seberang Laut FF1

Kah!Kah!Kah!Kah!
FF1 masih hidup. FF1 sedang hidup.
FF1 sedang booom berniaganya.FF1 masih bertenaga.
FF1 semakin kukuh, walau ada yang sinis, 'tak besar mana pun meniaganya.'

Seminar ini FF1 yang buat.
Aku datang support je. Seronok bersama mereka.
Semangat mereka berjangkit pada aku. kikiki
Aku jadi bersemangat.

Nampak mudah nak urus sehingga jadi seminar.
Cuba buat, kalau semudah cakap.
Nak urus hotel. Nak urus peserta. Nak urus penceramah.

Buat untuk kumpul seramai yang boleh.
Bila ramai berkumpul, bakar sekali. Panasnya lain macam.

Sebahagian penceramah yang kongsi kisah bisnes semasa seminar ini.





Sudah lama buat. Sedang petik hasilnya.

Jumaat, 23 Ogos 2013

Buku.

Masih baru.
Kena mula balik.
Slow-slow dulu.
Tengah asal skill semula.
Bukan mudah nak mula balik.
Bila lama berehat, salah sendiri.

Jumaat.
Solat Jumaat di Masjid BK 4.
Lepas solat ke Puchong Perdana.
Ke IOI, Popular.
Beli buku sikit.

Khamis, 22 Ogos 2013

Idea.

Lama berhenti.
Nak mula balik.
Susah sikit.
Idea tak berapa nak timbul.
Timbul pun tak berapa menarik.

Lama berhenti.
Hilang banyak peristiwa.
Puasa, Raya dan bisnes.
hihihi.
Apa boleh buat.
Penyakit malas kejap terlekat.

Aku Masih Hidup!

Lama aku hilangkan diri. kikiki.
Tiba-tiba malas melanda.
Tak menulis selama 50 hari.
Dah lama tak menulis, banyak momen indah hilang begitu saja.

Sociable