Jom Follow

Isnin, 28 Februari 2011

Ron 97


Ron 97, originally uploaded by kartinimatyaakob.

Minyak oh minyak.
Mungkin turun atau semakin naik.
Kecoh sana, kecoh sini, memberi kesan pada harga minyak dunia.
Naik lg ke.
Dah nak masuk bulan mac.
Naik!!!!!!!!
Turun!!!!!
Apa-apa pun kena terima.
Kerja kena lebih kuat.
Buat amal pun kena banyak.
Doa jangan lupa.

Untungnya ada pilihanraya.
Banyak projek akan dapat.
Itulah pengorbanan sebagai wakil rakyat.

Hj Hanim2



Pilih
Jangan tak pilih.
Pilih yg terbaik utk diri dan keluarga.
Pilihan ditangan kita.
Berjaya atau gagal???
Berjaya tak terjadi dengan sendiri.
Terjadi atas pilihan yang kita buat.
Terjadi atas pengorbanan yang kita buat.
Terjadi atas kesungguhan dan ketekunan yang kita buat.

Hj Hanim1


IMG_8375, originally uploaded by kartinimatyaakob.

Jom meniaga.
jom buat.
jom maju.
jom jadi hebat.

Mac!


Selamat.
salam perjuangan.
salam kemenangan.

Beberapa jam lagi tinggal bulan Feb. Mentari Mac pula akan tiba. bersedia atau tidak, kita tetap akan laluinya. suka atau tidak suka. happy atau duka. kita tak mampu sekat masa berlalu. Mac! Mac!Mac!
 
Ramai juga yang kurang happy dengan prestasi bulan feb. Banyak yang sangkut, tang dana. kalau tak, pastilah boom sakan. senyum lebar gamoknya. boleh settle beberapa yang dah tertunggak tu. kalau ada cash masih sempat lagi. boleh masuk lagi. boleh punch lagi. boleh buka bill. 

dah kena bawa ke bulan mac pulak. lagi boom. lagi banyak. lagi hebat. kerja awal. kerja cepat. kerja pantas. lagi meletup. dah tak ada alasan lagi. dah bulan mac. meniaga sepatut dah meroket. meniaga sepatutnya dah meluncur laju. kalau belum laju, buat sesuatu. kena ubah cara. ubah strategi. kena ubah cara cakap.

Mac!Mac!Mac!
kami tunggu, penuh pengharapan. tiada lagi tangguh-tangguh kerja. tiada lagi alasan. kerja dan buat. bina meniaga. jayakan rakan niaga seramai mungkin. meniaga masih boleh pegi lagi, kecuali yang malas. kecuali yang mengalah awal. kecuali yang gulung tikar awal. Mac, 100% meningkat. sekali ganda naik.

mac!mac!
kelas kembali meriah. suasana dah ok. kalau tak ok, diri kita je. syarikat dah selalu ok. upline dah sentiasa ok....jangan kisah dengan cakap-cakap orang gagal. jangan kisah dengan cakap-cakap orang negatif. jangan kisah dengan cakap-cakap orang kecewa. jangan kisah dengan cakap-cakap orang mengalah awal.

selalu ingat. kita berkongsi kejayaan. kerja kita jayakan seramai mungkin orang. cukupkan yang tak cukup. tambahkan yang kurang. baikkan yang baik. warna-warnikan kehidupan orang lain. tak dinafikan ada yang gagal. tak dinafikan ada yang kecundang. tak dinafikan ada yang bungkus. tapi tak kurang juga yang berjaya dan terus cipta kejayaan. kaji dulu kenapa gagal. kaji dulu kenapa kecundang awal. apa yang sentiasa terjadi, gagal adalah disebabkan oleh attitud diri sendiri. bukan pasal orang lain. kena proaktif, baru boleh berjaya....

Bersama Orang Hebat.


Antara mereka yang sempat kami temui. Maaf tak dapat jumpa semua. Aku pun tak tahu. kenapa banyak sangat foto semasa diamond nite 2011. selalunya malas nak bergambar. mungkin dah berubah sikit. kenangan mesti diingati, bukan sekadar dalam minda saja. 


Ahad, 27 Februari 2011

Wajah-wajah Tuan Haji Hanim.

Gaya-gaya motivator terkenal.


tak jemu. tak kering gusi. terbakar.
termotivasi. teruja. meniaga jadi kerjaya pilihan.
jangan takut nak buat sepenuh masa.

Sabtu, 26 Februari 2011

KFC



dah pindah ke?
pindah mana?
ken apa pindah?
tak laku untung?

Semalam ke KLCC. terkejut. KFC dan kedai jam dah tak ada.
kedai baru akan muncul. entah apa nama aku pun tak tahu. tak pernah dengar nama.

Aku pun turun...


selamat pagi.
selamat perjuagan.

di mana anda. dah sampai KL?dalam perjalanan menuju KL? belum bertolak pun ada. apa-apa pun tahniah. sudi hadir ke majlis malam ini. sekali dalam setahun. dsm dan ddm diraikan. kat luar sana, jarang dapat penghargaan seperti malam ini.  berpuluh tahun bekerja, sukar nak rasai dihargai dan dirai semeriah malam ini. anda diraikan dalam majlis gilang gemilang, dihadapan ribuan orang. anda jadi idola mereka. rasai diri anda begitu berharga pada syarikat. siapa anda. apa latarbelakang anda. setakat mana pendidikan anda. anda tetap juara dan kekal hebat dimata kami semua.

tiket dah habis. awal-awal tak nak. bila hujung-hujung begini, ramai pulak yang nak hadir. maaf. nak datang, pastikan awal-awal dapatkan tiket. jangan pulak asyik tak tahu. tunggu dulu. bagi tahu kemudian. nak tengok jadual dulu. keputusan mesti cepat. kan dah kata mlm ni adalah kerjaya seumur hidup. mlm adalah kerjaya pilihan. nak meniaga mlm sampai mati. utamakan agenda meniaga, dari lain-lain hal. jangan salah pilih keutamaan. kecuali antara hidup atau mati.

salah siapa? kita yang salah. main-main. lambat-lambat.  orang lain beli awal-awal. orang lain sediakan duit awal-awal. orang lain dah bersedia awal-awal. orang lain dah bertekad dan nekad apa-apa program syarikat aku mesti hadir. kita... tunggu dulu. income besar baru nak gi. meniaga menjadi-jadi baru nak nampakkan muka. itu silap bro.. datang dulu, income baru naik. datang dulu, meniaga baru menjadi-jadi. datang bukan sekadar makan. tapi dapat motivasi. dapat inspirasi. dapat suntikan semangat. tengok ramainya orang berjaya dengan mlm. seretan kereta mewah, orang buat mlm. dengar motivasi dari motivator tersohor. kalau sekadar makan aku pun malas. tap terlalu banyak faedahnya yang aku boleh capai. aku dah wajibkan diri aku hadir malam ini. aku tolak undangan ke hi tea petang ini, semata-mata Diamond Nite. padahal ke sana, sekurang-sekurangnya dapat member baru. dapat prospek baru. tapi DN tetap penting. aku tahu, semangat berkobar lepas DN. Lagi besar aku punya meniaga. lagi booom lepas itu.

malam ini untuk kita semua. sepatutnya kita bergembira. sepatutnya kita seronok. sepatutnya kita ternanti-nanti. sepatutnya kita dah bersedia. bukannya 'alamak diamond nite lagi'

orang sabah turun.
orang sarawak turun.
orang johor turun,.
orang melaka turun.
orang N9 turun.
orang KL turun
orang selangor turun.
orang perak turun.
orang penang turun
orang kedah turun.
orang perlis turun.
orang kelantan turun.
orang terenganu turun
orang pahang turun.

pengedar 3% turun.
pengedar 6% turun.
pengedar 9% turun.
pengedar 12% turun.
pengedar 15% turun
pengedar 18% turun.
sm turun
ssm turun
dsm turun
ddm turun
cdm turun.
paling penting aku mesti turun.

Jom Baca!


Solat jumaat di Masjid Sri Petaling. Sempat juga beli buku.

Lepas tu aku ke KLCC. Makan tomyam diChakri Palace. Sempat singgah di Kinokuniya. Beli buku dan majalah.



Ada juga kerja aku malam ni. 
 buku ini pun ada sikit lagi.

Jumaat, 25 Februari 2011


kitalah yang mencorak masa depan kita. indah, berwarna-warni, atau mendung dan hitam pekat. usahlah persalah pada orang lain.

Hari ini4..


hello! Assamualaikum.
ada kat mana?
 freee.?
boleh jumpa?
kat mana boleh jumpa?



hasil selepas guna baca hai-o.

ke mana hari ini?
di mana hari ini?
masih panas?
masih bertenaga?
ada appt hari ini?
siapa mahu jumpa hari ini?



Lihat suasana ini.
pasti teruja.
pasti terbakar.

Khamis, 24 Februari 2011

Safira Club8; Bersama upline masing-masing.


Selesai BOP. Berlonggok sana-berlonggok sini. Pakat dok dengan upline masing-masing. Bentangkan strategi meniaga, bagaimana buat duit dengan produk ajaib, buat duit dengan produk 5 Star. Bagi warga baru, berakhir dengan isi borang dan berapa RM nak join.

Salinan cek pun tunjuk.
MP dah jelas dan telus.
Lihat ni!!!
Terus isi borang sebelum balik.
Geng Pak Cha.
Tokey restoran dari alor star.
perjalanan semakin mudah. orang berjaya semakin ramai. orang gagal, orang yang tak ikut akademi taipan sarankan dan suka tak datang kelas. bila upline call tak nak angkat. tak nak jumpa. selalu rujuk pada orang gagal. datang kelas seorang diri. meniaga ikut mood. beri macam-macam alasan.

orang berjaya. datang kelas. selalu jumpa upline. suka sharing dengan prospek. ikut cakap. ada impian besar dan positif. rujuk pada orang yang dah berjaya


Safira Club8; Setelah proses ozon...


Demo di safira club semalam. 
pikir-pikir dan bertindak.

Safira Club8; Penuhnya!


Kejutan dari utara. Pertama kali dalam sejarah BOP di Safira Club. Lebih 230 orang hadir. 
Orang dah join dan orang belum join. 
Orang lama dan orang baru.
Orang berjaya dan orang belum berjaya.
Orang nak buat dan orang jenguk-jenguk peluang.
Orang KL dan orang Utara.
Orang muda dan orang berumur.
Orang lelaki dan wanita.
Orang dah kahwin dan orang belum kahwin.
Bapa dan anak.
Sama-sama memeriahkan lagi BOP utara.
Bilik kecik sesak.
Bilik besar pun sesak.
Mau besar lagi??
Tunggu sedikit masa lagi.
Kereta pun tersusun cantik. Tengok deretan kereta pun dah yakin dengan peluang.
panas!panas!panas!
hampir 3 tahun masih bertahan malah semakin ramai. terkejut lihat gerombolan. wajah-wajah ceria dan gembira jelas. 
Go go go Hong Kong
Go go go Hong Kong
Go go go Hong Kong
Emcee semalam. dah lama tak dengar suara. semalam mengaum habis. terbakar dengar celotehnya. Rugi tak datang semalam.
semakin ramai orang. asalkan kita berurusan dengan rakan niaga dengan jujur. MP telus. tak ada janji-janji manis yang tawarkan. berkongsi peluang. buat dapat untung dan tak buat sendiri yang rugi. tak ada tipu-tipu. tak ada agenda tersembunyi. tak ada tikam belakang. tak rebut-rebut prospek. tak ada yang mengaku paling hebat. semunya merendah diri. semuanya bersatu. mencari rezeki halal. kalau tak betul, meniaga kita tak lama. meniaga kita tak kembang. meniaga tak jadi-jadi.

Sociable