Jom Follow

Selasa, 4 Mei 2010

kutbah diri!

sedarlah empunya diri.
kamu hebat, kenapa mengalah dengan sedikit cabaran. kenapa mengalah dengan cakap-cakap orang. kenapa mengalah dengan sindiran orang. kenapa mengalah dengan kutukan orang. kenapa mengalah dengan karenah dline. kenapa mengalah dengan karenah upline je. kenapa mengalah kerana sakit hati dengan upline. kenapa mengalah dengan kata-kata 'tak sir'. kenapa mengalah dengan dline mati, kenapa mengalah kerana upline berhenti. kenapa mengalah kerana sms dline. kenapa mengalah dengan sms upline.kenapa mengalah dengan tuduhan upline. kenapa mengalah dengan orang pulau. kenapa mengalah! kena kamu pilih mengalah. jangan cepat mengalah. kamu hebat, buat malu je mengalah. kamu tu sebenarnya hebat. ulang lagi, kamu tu hebat. hebat,hebat, kenapa nak mengalah. kamu dilahirkan untuk menjadi juara. bukan pencundang. dah lama berjuang, terus berjuang, jangan mengalah. malu, malu, malu kalau kamu mengalah. jadikan semua cabaran tu sebagai batu loncatan dan bukannya batu penghalang. batu loncatan mencapai segala impian. kamu hebat. kamu tu hebat. kenapa pilih mengalah.

apalah sangat cabaran kalau nak dibandingkan dengan impian kamu tu. luar biasa hebat, tapi tak ada satu pun yang tak boleh kamu capai. dah boleh capai kenapa nak mengalah. jangan mengalah, teruskan perjuangan. bonus kecil, dline mati, upline lompat kelain itu biasa, tambah kerja, jumpa lebih ramai prospek lagi, kelas-kelas jangan tinggal. kamu adalah juara. kamu adalah juara. kenapa pilih mengalah. hapuskan istilah mengalah dalam hidup kamu. kamu dilahirkan untuk menjadi juara.
jangan mengalah lantaran pertukaran strategi, ini untuk meniaga lagi besar. percayalah. gunakan kepandaian kamu tu mat din untuk menjadi lebih hebat menjadi lagi dengan stretegi baru. jangan panik, jangan merungut, jangan ragu-ragu. taipan akan tetap bersama kamu. buatje, buat je. kalau semangat kamu lemah, carilah upline atau mentor. luahkan pada mereka, pasti semangat kamu akam membara kembali. jangan pulak, kamu g berkumpul dengan geng-geng lemah, ini tak membantu kamu pun. kena pandai pilih geng kalau kamu nak berniaga lama. salah pilih geng, lagi cepat kamu mengalah. jangan mengalah, jangan mengalah, kamu tu hebat. kamu tu hebat.

jumpalah mentor, luahkanlah keresahan kamu pada mereka, uraikan kekusutan kamu tu, legakanlah kepala kamu tu. mereka bersedia membantu kamu. jangan pulak kamu g luahkan pada dline, ini membunuh kamu punya meniaga.jangan pulak kamu g jumpa sideline luahkan kekserabutan. jumpalah pakar, mentor-mentor kamu. jangan salah pilih mentor. orang hebat mana boleh mengalah. orang hebat mana boleh gagal.
mengalah bukan pilihan seorang pejuang. dline semua mati, kamu mesti cari lain, cari lagi ramai. satu mati kamu ganti 10 orang baru. ini kamu mesti buat mat din. bukannya dok bersedih. bersedih bukan selesai pun masalah dline mati. bersedih tak mambantu kamu tambah duit, tapi keluarlah dan sponsorlah lagi ramai. masalah keewangan kamu tu boleh selesai. kamu tu hebat. masalah semua kamu boleh atasi. masalah hutang, kamu boleh selesaikan. kerja mesti cukuplah. kerja lebih lama lagi lah. bersedih tak selesai masalah, buat je itu yang boleh selesai masalah.

buat, buat, langkah ke depan, jangan undur ke belakang lagi. ingatlah ramai orang di luar sana menanti-nanti nak sorakkan atas kegagalan kamu. nak boooo! kamu je. nak booooo je. setiap masalah pasti ada jalan keluarnya. cuma berikhtiarlah, bergurulah, bertanyalah. masalah kamu boleh selesai.. ingat banyak masalah boleh diselesaikan kalau kamu ada duit. buat, buat, buat, tambah duit, besarkan income, masalah boleh selesai.

orang dok tunggu nak boooo kamu je tu. buat jangan berhenti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan