Jom Follow

Ahad, 30 September 2012

Bahaya Radiasi: Kosmo Ahad

Kosmo Ahad. Beli jangan tak beli.
Wow!
Bahayanya radiasi.
Kita dah tak boleh elak lagi.
Radiasi disekeliling kita.

Jadi sesuai sangatlah Bio Velocity Sleep Mate.
Membantu mengurangkan bahaya radiasi pada badan.
Murah je hanya RM1,288 sahaja.
Untuk kesihatan tak mahal.
Tak percaya, cuba sakit berapa habis duit.

Gunalah Penapis Air Di Kediaman Anda.

Peminat setia blog ini.
Kita bertemu lagi.
Entri terbaru.
Kuaters KTMB, Bangsar.
Tadi petang.
Tukar filter A, B & C.
Rumah customer di kuaters KTMB, Bangsar.
Kenalan melalui facebook.

2 minggu x cuci. ginilah hasilnya. biasanya 1 minggu 1 kali cuci. Bayangkan kalau tak ada penapis air.
Menakutkan. Melekit.Awas jangan sekali-sekali guna air tanpa penapis.
Tengoklah filter A.
Baru je 2 minggu x dicuci dah jadi gitu.
Kalau x ada penapis air.
Tak payah cite....

CDM Khazir Buat Kejutan.

Wow!
CDM Khazir. 
Buat kejutan lagi.
Ramai yang teruja.
Apa kata anda pada CDM Khazir...

Sebelum Kelas Mula.

Wow!
Depan stokis.
Kelas belum mula.
Sembang biz & kongsi kejayaan.

Sape yang datang awal.
Berguru dulu dengan CDM Jai.
Mana tahu dapat guna bila jumpa prospek.
Makin berilmu, makin ghairah, makin boom.

Biz memang mudah.
Tapi tak semestinya tak ada cabaran.
Orang tak nak.
Orang tak jadi.
Orang tak transfer duit.
Dah x jawab call.
Sembang belum kelas
Kembali ceria.

CDM Jai tak loket ilmu. Sentiasa share jika ada peluang.

Kat sini pulak. Beralih tempat.

Amza & Amar Kena RM500.


Untitled, originally uploaded by kartinimatyaakob.

Dah cecah 5 bulan.
Baru boleh meniarap.

Nampak makbapa terus 'senyum'.
Buatkan makbapa tak boleh berlama-lama outstation.

Kerja tetap kerja.
Nak besarkan anak-anak kos semakin bertambah.
Lagi pula kami kerja sendiri. Bajet 13, sikit je yang kami dapat.
Pengurangan cukai 1%.
Pelepasan cukai hanya untuk anak belajar kat U je.
Anak kami masih sekolah rendah lagi...

2 hari lepas.
Bawa Amar & Amza pi Colombia Asia Puchong.
Inject untuk Amza untuk yang 5 bulan punya.
Amar untuk 1 tahun 5 bulan....
Berapa kena?
RM500. hu!hu!hu!hu!

Singgah Di Lubuk Lobster.

Pasar Tani Mardi.
Singgah sekejap di gerai 'Lubuk Lobster'.
Terkejut juga, ada orang jual lobster.
Harganya boleh tahan.
Ada ke orang beli.

Dah setahun berbiz lobster.
Sebelum jual secara online.
Ada page facebook.
Sekarang ni berdepan terus dengan customer.
Masuk pasar tani pulak.
Semalam di Pasar Tani MAEPS dan hari ini Parkir Stadium Shah Alam.
Online pun masih buat.
Tambah cara, tambah sales & tambah masuk.
Lobster biasa tengok kat Sabah.
Harganya, jangan tanya.
Lubuk Lobster jual, diimport dari USA.

Dah keluar NTV7.
Dah keluar Majalah Business Kini.
Semakin dikenali. Semakin ramai yang oder.
Semakin sibuk. Semakin banyak masyuk.
hi!hi!hi!

Tahniah Luq'man Hakim Bin Rezam, 28 tahun. . Muda-muda dah berbiz. Biz yang jarang orang buat. Tak ada sangat persaingan.
Nak oder boleh call.
013-392 3686.
Harganya RM12 per gram.
Layari pagenya pun boleh.

Sabtu, 29 September 2012

Tetamu & 4X4 ATM181.

Selesai di Selayang.
Next destinasi di McD Petronas Taman Melati.
Tapi pasangannya ajak keluar.
So x leh jumpa, jadi terus balik rumah.
Pasangannya dah hint-hint, tak usah join.

Ajak rakan kongsi datang rumah.
Kesian juga, hari ini jalan jem teruk.
Lebih 1 jam dari Selayang ke Bukit Kinrara.
Noarlinda & Syaiful. Kami jamu dengan nasi kerabu. Bisa drive sampai Penang malam ini. Tak payah berhenti isi perut lagi tapi berhenti untuk share peluang buat duit...
Dah kenyang. Sempat share semangat dengan mereka.
Walaupun singgah tak lama.
Sempat juga kongsi kisah kejayaan.
Liku-liku dan jeram pasti ada dalam perjalanan menuju puncak.
Paling penting jangan give up, teruskan melangkah.
Kata-kata negatif terhadap usaha kita & syarikat usah ambil kisah.
Kita tetap dengan pendirian untuk menaiki pacuan 4X4, ATM181.
Biarlah apa orang nak kata, paling penting kita dah dijalan yang betul.
Jalan yang dibina oleh para Otai.

Mereka akan singgah kay Bukit Beruntung.
Nak jumpa kawan, semoga berjaya.
Semoga dapat belajar sesuatu, bila bentang MP sendiri.

Maman!!!!

Kami panggil maman.
Ore KL pun panggil maman.

Ore Kelate hanya tahu 'jeruk maman'.
Dah x tahu nak buat apa lagi.

Tapi ore N9, macam mereka buat.
Buat rendang ayam....

Kami beli maman kat Pasar Tani Mardi.
Cdm nak masak rendang ayam kg.
Pernah buat, ternyata nyakut.


PB Di Selayang.

Hospital Selayang.
Fitting PB.
PB, Baju abang sayang.
Walaupun PB dah lama berada dalam pasaran.
Permintaannya sentiasa panas.
Permintaan sentiasa tinggi.
Permintaan ada kerana kelebihan/keistimewaan yang dimiliki oleh PB.
Walaupun ada produk-produk seumpamanya dipasaran tetapi tak ada keistimewaa yang dimiliki oleh PB.

Kami sedia membantu sape-sape nak jadi usahawan.


Nasi Kerabu Golok Selepas BBplus.

Breakfast hari sabtu 29/9/2012.
Sehari selepas Bajet 13.
Nasi Kerabu Golok.
Simple tapi menyelerakan.
Tengok pun dah sedap.
Dah terkeluar air liur.
Ada ikan rebus goreng, telur masin, 
Jering relong, budu, awah, sambal lada serta ulam-ulam.

Nasi kerabu ni boleh makan bila-bila.
Tengahari boleh, malam pun boleh. 
Tak semestinya breakfast sahaja.

Lepas bedal nasi kerabu.
Baru boleh keluar berbiz.
Baru cergas dan lebih bertenaga.
Nak bentang plan marketing pun berkobar-kobar.
Sebelum bedal nasi kerabu, bagi dulu BBplus sesachet.
Lagi molek benar.

Jumaat, 28 September 2012

Masjid Al-Irsyad USJ 1.

Solat asar petang tadi.
Tak pernah solat kat sini.
Selalu lalu je depan masjid.
Hari ini ada kesempatan, solat asar.
Masjid Al-Irsyad USJ1.

Dah boleh rancang.
Bila ambil anak balik sekolah.
Singgah sini, solat asar dulu.
Harap jangan cakap saja.
Kena laksanakan.
Baru betul.
hi!hi!hi!

MB Selangor Tulis Buku.

Rugi Rakyat Selangor kalau tak baca.

Jam 6.20 petang.
Minum & baca ini buku.
Belum habis & sambung lagi malam ini.
Permulaan dah menarik.
Hanya 75 muka surat je.
Tan Sri Dato Seri Abdul Khalid Ibrahim yang tulis.....
Ringkasan menuju CEO...

USJ 1.

Lepak & santai di kedai mamak usj 1.
'Rahim Corner'
Tunggu ambil anak.
Lepas solat jumaat terus ke sini.
Malas balik rumah. Boleh baca buku tanpa gangguan.
Kalau balik rumah. Paham-pahamla....
Dapat pulun baca buku hampir 2 jam.
Syoknya tak terkata.

Cdm Kartini bergerak sendirian.
Ada 2,3 appt. Hari jumaat aku tak ikut.
Appt terakhir closing kat Stokis Ng.

Sejak 2 menjak. Semakin sibuk. Semakin x menang tangan. Ramai yang bangkit semula. Prospek baru pun ramai yang muncul. Aktif pulak tu. Nak capai impian masing-masing. Dah ada pengalaman biz. Itu yang sibuk. Dah tahu sape sasaran. Tak tertunggu- tunggu. Terus setkan demo. Harap fenomena ini akan berterusan selama-lamanya...


Simpan RM90.62 Selama 3,650 Hari.

Sedih simpanan hilang.
Sedekad menabung.

Menyimpan = RM330,763.00
Selama 3,650 hari.
Bererti RM91 sehari.

Jom follow amalan dia ni.
 

Bajet 2013: Aku Bukan Pakar

Hari ini PM akan bentang Bajet 2013.
Jam 4 petang.
Parlimen Malaysia.

Masa jadi cikgu.
Tunggu pengumuman bonus.
Lain-lain kurang penting.

Dah biz sendiri.
Tunggu penurunan cukai barangan & kenaikan pelepasan cukai.
Pelepasan cukai pribadi.
Pelepasan cukai pasangan & anak-anak.
Pelepasan cukai insurans/takaful.
Pelepasan cukai tabung PTPTN.
Penurunan TOL, banyak travel.
Harga minyak turun, banyak travel.
Harga kereta turun.
Banyaknya yang penting!!!!

Sama-sama kita tunggu.
Apa yang menarik bajet hari ini.
Dengar-dengar banyak janji2 kaw!kaw!kae! hari ini.
Nak PRU13. Orang Gomen pasti tersenyum lebar.
Habuan anda terlalu tinggi hari ini.

Orang muda juga dapar kaw!kaw!
Hp makin murah.
Pinjaman rumah buat anda.
Banyak lagi...

Orang Felda pun banyak dapat.
Undi penting datang dari FELDA.
Durian runtuh lagi gamoknya.


Sesudah Subuh Hari Jumaat.

Syukur.
Masih dipertemukan dengan hari jumaat.
Bertambah umur seminggu lagi.
Bertambah dekat menuju ke kehidupan abadi.
Semakin berkurang umur yang berbaki.

Bersedia atau tidak, kehidupan ini tetap berakhir.
Saat dan ketikanya tak siapa yang tahu.
Apa yang perlu ialah sentiasa bersedia.
Nak buat amal sekarang adalah masanya.
Nak buat kebaikan  sekarang adalah masanya.

Bila dah ke sana.
Menangis air mata darah sekali pun kita tak akan kembali ke sini lagi.
Nak menyesal sekarang.
Nak bertaubat sekarang.
Nak buat apa-apa pun sekarang.
Hidup hanya sekali.
Usah terperangkan dengan tipu daya dunia.

Mencari kehidupan bagus.
Teruskan tetapi jangan lupa Allah.
Mencari rezeki teruskan, tetapi jangan lupa Allah.
Keluar pagi, balik pagi teruskan, tetapi jangan lupa Allah.
Keluar rumah, 2,3 hari baru balik teruskan, tetapi jangan lupa Allah.
Outstation, teruskan tetapi jangan lupa Allah.

Solat & doa jangan lupa.
Solat berjemaah lagi molek.
Kalau ke lima-lima waktu dapat solat berjemaah di masjid @ surau lagi molek.
Kalau tak dapat kelima-lima waktu berjemaah, usaha juga untuk solat isyak & subuh berjemaah.
Kalau tak dapat juga isyak & subuh berjemaah, usaha juga untuk solat subuh berjemaah.
Aku tahu, nak buat ini bukan mudah.
Nak buat secara istiqamah lagi susah.
Tapi kena usaha juga ke arah tu.
Aku amat respect mereka yang istiqamah solat berjemaah.
Ada yang dah lebih 10 tahun solat berjemaah kelima-lima waktu solat.
Aku nak dapat penuh sehari pun susah.
Kadang-kadang dapat. Kadang-kadang tidak.
Dapat subuh, terlepas zohor & asar, dapat maghrib, terlepas isyak.....hu!hu!hu!
Bukan tak tahu, besarnya pahala yang boleh dapat.
Tapi kuat, gagahnya kita tergantung kepada tahap keimanan kita, bukan pada ilmu yang kita ada.
Kalau ikut ilmu, semua orang tahu, pahala solat berjemaah di masjid & surau& balaisah adalah 27 kali ganda.
Tapi kena, hanya beberapa kerat je yang bersolat kat sana. Tak sampai pun satu saf.
Kat sini iman yang tentukan dan bukannya ilmu.





Minum Dengan Kawan.


Untitled, originally uploaded by kartinimatyaakob.

Jumpa kawan sambil minum-minum.
Bertanya kabar diri & keluarga & kawan-kawan yang lain.

Masing-masng ada kehidupan sendiri.
Mereka yang bekerja kerajaan, sedang menuju ke gred 48.
Dah ada pun.

Tak kurang juga terjun dunia biz.
Dah ada yang berjaya...

Khamis, 27 September 2012

Kaya Hati 5.

Kaya hati bersyarat.
Tapi pun kurang elok.
Tapi ramai yang buat.
Jadi terpulanglah pada anda.

Bila kes-kes terjadi kita dengan group lain.
Orang lain nak join dengan kita.
Hidup ke tak hidup.
Itu soal lain.
Ramai yang pakai rembat je.
Kah!Kah!Kah!Kah!
Ada yang pandai pujuk.
Ada yang bijak berkata-kata.
Lari dan nak join kita.

Jangan lupa ada juga yang lari dan join group lain.
Mereka juga rembat juga...
Kah!Kah!Kah!

Kalau dalam Group yang sama??
Seperti entri sebelum ini...

Kaya Hati 4.

Kaya Hati:
Produk baru.
BBplus dan Bio Velocity Sleep Mate
Bila heboh/rancak dipasaran.
Pasti ada rakan niaga yang tidur akan bangkit kembali.

Di sini.
Anda akan diuji.
Benar-benar kaya hati atau tidak.
Bila rakan niaga nak aktif balik.
Datang dari bawah CDM yang juga sudah koma.
Call anda minta nasihat.

Rakan niaga anda tu:

  1. Dah mati tapi masih boleh renew.
  2. Dah mati dan dah tak boleh renew.
  3. Belum mati lagi.
Keadaan 1 @ 3 amat menguji anda.
Besar  hati ke tidak.
Keadaan 2 tak ada masalah.
Anda boleh ambil je.
Tapi tak semua orang boleh ambil walaupun dah mati dan tak boleh renew.
Tersalah ambil, nama busuk sepanjang masa.

Keadaan 1.
Anda boleh renew dan rakan niaga tersebut kekal bawa anda tetapi masih di bawah CDM koma.
Anda boleh register baru, tapi reputasi anda kena pikirkan juga.

Keadaan 2.
Mudah selesai.
Register baru je kalau nak berniaga.

Keadaan 3.
????





Kaya Hati 3.

Kaya Hati;

Bantu : Bantu demo.
Rakan niaga baru.
Wajib bantu.
Kaki direct.
Berapa lama kena bantu demo?
Setiap orang berbeza kemampuan.
Ada yang cepat.
Ada yang lambat.

Rakan niaga pun kena serius.
Tumpu perhatian pada demo upline.
Jangan asyik dok ber'fb' je.
Tulis kalau perlu tulis.
Balik rumah ulang/hafal.
Baru cepat pandai/boleh convince sendiri.
Kalau buat gini memang cepat pandai.
Cepat kembang. Cepat kaya.
Kalau suruh upline pun bukan nak suruh buka MP tapi sekadar nak yakinkan lagi prospek.
Kerja upline bukan sekadar demo je, banyak lagi bimbingan yang kena buat.
Nak gilap jadi permata, makan tahun bro...mana boleh sehari dua.
Leader betul-betul jadi sekurang-kurang 2 tahun dalam bimbingan....
Jangan cepat give up belajar dan mengajar.


Kaya Hati 2..

Besar hati bila;

Bantu = tolong demo.
Tolong demo = rakan kongsi baru,memang wajib. Lebih-lebih lagi direct kita.
Tolong demo = rakan kongsi lama minta tolong bantu rakan kongsi barunya demo, bila rakan kongsi lama ada hal-hal yang tak boleh dielak. Dah ada demo lain.
Tolong demo = rakan kongsi lama yang tidur. Nak mula balik. Uplinenya juga tidur. Jadi kita sebagai upline terdekat dalam rangkaiannya, kenalah tolong demo.

Bantu tanpa minta balasan.
Bantu tanpa minta ucapan 'terima kasih'.
Bantu rakan kongsi demo.

Add caption

Kaya Hati!!

Pagi-pagi.
Sebelum keluar hantar anak ke sekolah.
Mengadap dulu laptop.
hi!hi!hi!

Kaya hati.
Besar hati.

Apa yang anda paham?
Apa yang anda tahu?

Bagi aku mudah je:

Bantu tanpa syarat.
Tolong tanpa syarat.

Aik apa pula ' tanpa syarat'?

Boleh bantu tapi....
Senyum.
Hilang stress.
Hati gumbira.
Wang suka pada yang selalu senyum.
Awet muda.
Tambah lagi dengan BBplus.
Lagi cepat nampak kesan.

Rabu, 26 September 2012

PB & BBplus

Hospital Colombia Asia Puchong. Hantar PB.
SMK Putra Perdana. Hantar BBplus.

Belanga Mid Valley.

Balik dari NST Bangsar.
Kami singgah dulu Mid Valley.
Cari makan dulu sebelum balik.
Hajat dihati nak cari kedai arab.
Rupa-rupanya di Mid Valley tak ada.
Jumpa 'Belanga' je.
LG 2308 The Garden.

Restoran Belanga. Sediakan masakan Kelate.
Nasi Tumpang Udang.
Nasi Belauk Ikan.

Nasi Dagang Ikan Tongkol.
Lopat Tikam.
CDM Kartini; Berseleranya. Best. Nasi Tupang.
Harganya boleh tahan juga.
Almaklumla duduk di Mid Valley.
Sewa pun mahal. Harga bahan mentah dah tinggi.
Gaji pekerja pun makin naik.
Jadi harganya pun mesti boleh cover & untung.


NST > Mid Valley.

Syoknya biz.
Syoknya biz bersama ATM181.
Masa kerja kita boleh pilih.
Tempat nak gi pun kita boleh pilih....

zzzzzzzzzzzz, baru bangun.
Dapat juga 120 minit.
Balik dari NST singgah melantak dulu kat Mid Valeey.
Sebelum melantak, beli buku-buku dulu kat MPH.
Terkejut juga, bila sampai-sampai je Mid Valley.
Dari MPH dah bertukar pada Kedai Jepun????

MPH dah pindah ke LG058.
Cari juga, dah niat nak beli buku....
Wow! Singgah beli buku. 3 buah buku jadi mangsa hari ini..
Dah dapat buku makanan minda.
Cari pula makanan fizikal.
Cari makanan arab tak jumpa pula kat sini.
Jumpa 'Belanga'.
Kedai masakan kelantan.
Apa lagi singgah sinilah.
Bedal apa yang patut.
Ada nasi kerabu, nasi dagang dan bermacam kue Kelantan.
Bekalan sampai petang nanti.
hi!hi!hi!hi!

Cari-cari makan.
Penggerak motivasi berkerja kami.
Sebab itu anda selalu disajikan dengan restoran & makanan yang kami temui sepanjang menjalankan biz.
Selain jumpa prospek & customer. Kami akan cari kedai makan yang popular kawasan mereka.
Biz MLM, selain ramai kawan. Kami juga dapat singgah banyak restoran dan merasai pelbagai variasi makanan.
Dalam makan, kami tak lupa garam bulu & garlic.

BBplus!!!

Dah sampai kat NST Bangsar.
Hantar BBplus.

Tunggu.
Sangkut jem.

Tinggal kat lobi.

Update blog dulu.
Catatan perjalanan Networker.
Mana ada yang ternanti-nanti.
Catatan aku ini.
Hihihihi


Flyers JTX1000.

Aku nampak Haji Nasir bawa ini flyers.
Jadi aku snap, kongsi dengan anda semua.

Aku pun guna JTX1000.
Dari dulu lagi.
Ini kali baru nampak flyers JTX1000 yang cantik molek.

Tahniah kat sape yang buat ini flyers.
Mana tahu, nak share dengan kawan-kawan.
Biar flyers yang cakap.
Kita hulur je...
hi!hi!hi!hi!

Terima kasih.
Syed Ahmad Effendy Alatas.
Hari-hari promote kelebihan guna JTX1000.

Mineral Kopi & BBplus.

Produk BBplus. Makin laris.
Makin dapat tempat dihati masyarakat.
Datang berapa banyak kat stokis, pasti habis dalam masa yang singkat.
Semalam pun banyak orang ambil BBplus.
Bukan sekotak beli.
4 kotak sekali gus.

BBplus.
Mineral Kopi.
Mineral kopi.
Hari-hari mesti kena.
Sekali kena, nak selalu.
Kopi garam buluh!!!
Hanya Hai-O ada kopi garam buluh.

Restoran Haji Sharin Low

Entri seterusnya hari ini.
Esok dah lewat.
Dah sejuk.
Nak kongsi ketika panas-panas.
Baru ada sudi tengok.

Dari Desa Putra.
Balik rumah.
Singgah melantak dulu.
Haji Sharin Low.
Terletak di tepi jalan menuju bangi.
Ikut laluan kg Abu Bakar Baginda.
Sebelah Perantau Hill.
Dari Bangi sebelah kiri,sebelum Perantau Hill.

Dah trend sekarang.
Ramai peminat masakan Cina.
Berlumba-lumba orang buka restoran jenis ini.
Ini pun dah cawangan ke berapa?
Aku x ingat nak tanya tadi.


Kami singgah sini. Ini kali ke dua.
Nasi Goreng Ikan Masin.
Sayur...X ingat apa namanya. Ada kacang & terung.
Ini pun sayur. Goreng telur masin.
Sotong celup tepong.
Tenang. X ada orang. Dah petang kot. Kami singgah sekitar jam 5.30 petang.
Tak ada idea.
Boleh datang sini.
Merasai kenikmatan masakannya.
Tapi kalau ikut penilaian aku.
Restoran Al-Munawarah lagi best.
Tapi menu tak berapa banyak kat Al-Munawarah.
Tapi apa-apa pun ikut selera masing-masing.

Selasa, 25 September 2012

Tukar & Cuci BA.

Kita teruskan perjalanan biz.
Hari-hari terakhir kempen LOPA.

Orang main bola.
Semakin menuju visel penamat.
Permainan semakin rancak.

Kempen LOPA pun sama.
Semakin menuju tempoh penamat.
Rancak!Rancak!Rancak!
Nak rest pun tak sempat.
Ada-ada je appt yang masuk.

Segala-galanya mungkin.
Mungkin awal bulan 9.
Peluang nak ke LOPA macam tertutup.
Tapi bila akhir-akhir rezeki mencurah datang.
Dapat tiket. Bukan 1 malah 2.

Jam 4.
Menuju ke Desa Putra, Sungai Merab.
Servis BA & hantar BBplus.
Tukar filter B & C. Filter A baru tukar so cuci.
Inilah rumahnya. Atas bukit. Dikelilingi kebun durian.Rumah banglo atas tanah lot. Tanah pemberian bapanya. Bapanya antara orang yang buka kampung tersebut. Jadi luas tanahnya. Depan rumah ini, ada satu lagi rumah banglow. Adiknya punya. Juga terserengam indah. Kalau beli sekarang kat sini satu lot mau RM1 juta.
Inilah rupa filter A setelah beberapa bulan diguna. Bandingkan dengan yang disebelah tu. Putih melepak. Kena guna filter bagi setiap rumah.Mesti guna. Tak kira jenama. Aku jual BA, aku galak pakai BA. Jangan jeles!!!
Tanah ayah bagi.
Dah jimat berapa RM?
Hanya kos buat rumah sahaja.

Kami juga berazam nak jadi macam bapa dia.
Boleh bagi rumah buat anak-anak.
Jadikan impian ini sebagai pengerak motivasi kerja.
Tak boleh rest selalu selagi belum tercapai impian tersebut.
Untungnya anak-anak kalau dapat.
Rumah 15 tahun akan dapat dah berapa harganya.
Bukan senang nak dapat rumah bagus dan lokasi ok punya.

Giant Batu Cave

Dah sampai Giant Batu Cave.
Ada customer nak PB.
Kali ini bawa Amar.
Jadi aku kena layan dialah.
Cdm Kartini selesaikan tugasan.
Aku bawa Amar pusing-pusing.
Tak bawa, kesian pulak.
Menangis nak ikut.
Lagi pun dekat dan hanya 1 appt je tengahari ini
Lepas ni terus balik rumah.
Tunggu appt seterusnya.

Pusat Kesihatan UPM.

Jam 8.20 pagi dah tercokoh di Pusat Kesihatan UPM.
Bawa anak buah jumpa Dr.
Semalam xcident.
Dah datang semalam.
Suruh datang pagi ni.
Nak x-ray.
Tangan tak boleh gerak....

Lepas ni.
Kena berdesup ke arah Gombak.
Ada customer nak fitting PB.
Hujung LOPA, permintaan semakin banyak.
Macam tahu-tahu je, sikit lagi nak lepas.
Kena usaha sendiri untuk layak.
Kalau mampu, buka line baru.
Tak mampu pun kena buka line baru.
Baru bertahan lama dalam dunia MLM.


Xcident!

Kereta anak buah:Xcident semalam. Jalan susur ke luar Hospital Serdang. Selekoh dekat kuih. Langgar kereta parkir tengah jalan. Orang India pi kuil.
Perkara yang kita tak ingini.
Tapi malang tak berbau.
Xcident.

Nasib baik.
Ketiga-tiga tak ada yang cedera.
Cuma luka sikit-sikit.

Kita berhati-hati.
Orang lain pula yang cuai.

Apa-apa pun.
Bacalah doa naik kenderaan.


Isnin, 24 September 2012

Kajang!

Taman Teknologi Kajang.
Pekena chow koew teow dulu.
Datang ambil roadtax Myvi.
Urusan roadtax kawan yang urus.
Nasib baik lepas.
Saman memang ada tapi belum disenarai hitam lagi.
Save bajet seketika.


Sociable