Jom Follow

Jumaat, 28 Mei 2010

Safira Club-26/5/2010


perjalanan menuju kejayaan.
memerlukan pengorbanan masa, tenaga dan wang.
kembara kami bermula hari rabu, 26/5/2010.
Pergi ke safira klub bersama dengan CDM Mohd Nasir Hassan.

Buat kelas pengukuhan sebelum meeting mingguan.
dah setahun lebih Taipan buat meeting di safira klub.
setiap minggu.
kebanyakan MLM yang buat meeting kat sini 2,3 bulan je.
lepas tu bungkus.
buat pun tak setiap minggu. 2,3 minggu sekali.
tapi taipan setiap minggu.
konsisten buat baru boleh berjaya dan bertahan lama.
semakin ramai yang hadir.

Strategi baru, kena turun jumpa dengan
rakan kongsi lebih kerap lagi.
Bagi sokongan dan harapan pada projek TT.
Strategi baru belum mantap dan income sedikit kurang.
Masa inilah masalah akan timbul
. boleh hilang keyakinan terhadap meniaga.
Jadi kami turun, sebagai sokongan kami kepada group taipan di utara.
Kena sabar dan terus asah skill.
bila dah dapat skill, meniaga akan menjadi macam biasa balik.
Perlukan sedikit masa lagi.
Jangan panik dan tinggal medan perjuangan.
Fokus pada meniaga.
Jangan dengar cerita-cerita negatif di luar sana kalau mahu berjaya.
serangan dari luar amat hebat dalam 1,2 minggu ini.
kalau dengar bisa mengugat keyakinan terhadap perniagaan ini.
mungkin akan lari ke syarikat lain.
kami masih yakin 100%, kita pasti berjaya jika cabaran ini kita boleh lepas.
CDM Kartini bersungguh-sungguh menerangkan 
betapa mudahnya TT.
terus tempur, tembak tepat.

Fokus pada kelebihan TT dan bukan kelemahan TT.
Semua orang boleh join.
Warga penang ramai yang bekerja dalam sektor perkilangan.
Mereka semua ini ada prospek kita.
Kalau dulu susah nak ajak join. 
Sekarang ni tak lagi. 
Tempur, gempur, tawan.
Taipan datang sebagai penyelesaian masalah keewangan mereka. 
Dah ada yang nak resign kerja, nak gempur geng-geng kilang
dan geng-geng hotel. hotel dan kilang hidup 24 jam.
Kita pun boleh pulun 24 jam jugak.
Tak ada alasan kalau mahu berjaya.
buat, buat, buat dan doa.
Kita akan berjaya.
TT penyelesaian masalah keewangan anda!!!

warga Taipan tekun mendengar sesi ice breaking oleh CDM Muhammad Razali.

Saban minggu turun ke safira klub,
nak berjaya dan nak jayakan semua yang datang.
ikhlas membantu walaupun bukan kakinya.
indahnya persaudaraan dalam Taipan.
membantu tanpa diminta dan tanpa upah. 
upah baginya kejayaan setiap yang datang. 
bukan dekat, datang perlis.
kejayaan anda komitmen kami!

penuh sampai ramai yang berdiri.

tengok cdm abang ali dah cdm pun kelas tak pernah ponteng.
ramainya yang nak berjaya. 

kerja ini bukan boleh buat 1,2 orang, tapi semua cdm perlu terlibat
. pakat-pakat buat, pakat-pakat bantu, pakat-pakat tolak. 
pakat-pakat bagi idea.
sama-sama sampai ke destinasi.
CDM Utara seperti cdm fitri, 
cdm hasmidar, cdm mariam
, cdm cek mat, cdm sarjan mat,
cam abg ali.
beberapa cdm kl yang sentiasa genpur utara, 
cdm haryana, cdm zaki, 
cdm shahrina, cdm wan, cdm nuri.
kalau tak tertulis kat sini saya mintak maaf.
ddm pun dah ramai. 

menunggu nak jadi cdm je.

pakat-pakat buat, pakat-pakat bantu, pakat-pakat tolak!!


dah penuh, terpaksa dok kat luar

. meniaga tetap jalan. 
meniaga ni tak perlukan kedai.
buka mulut meniaga jalan
. tengok tu sambil berdiri pun boleh close.
semudah itu pun tak nak buat.
jangan pikir pasal nak jadi juara. 
TT mudah dan senang.
Yakinlah. 
TT inilah masa kita mengumpul kekayaan.
ada brader ni. 

down sikit pasalnya dah lama tak datang kelas
. kali ini datang, nak ambil semangat. t
erkejut dah ramai orang yang dia dah tak kenal.
cepatnya berkembang terutamanya projek TT ni.

buka mulut, meniaga jalan!!!

bakal cdm dari perlis. pok su manaf dan cik mat noor.
satu tu biasa-biasa.

kerja bendang, sekolah pun tak tinggi. 
mula-mula masuk, tak boleh tidur.
nak buat, nak buat, nak buat je.
lambatnya siang. sekarang dah merasai income besar. 
dulu nak mimpi pun takut, sekarang income 5 angka dah biasa. 
sekarang ni tak buat benda lain.
fokus pada hai-o je. hari-hari buat.
orang tak nak dah lali. jumpa lagi. 
hari-hari buat. hari-hari close.
seorang lagi, bekas bos perbadanan ekonomi negeri perlis

. bulan calang-calang orang.
duit dah banyak. anak dah berjaya.
dah ada meniaga lain. tapi kenapa buat hai-o?
peluang ada kenapa saya tak mahu ambil. 
duit semua orang nak.
orang hebat, sentiasa merujuk pada upline dan tak loket ilmu. 

bertuah saya ditemukan dengan orang sehebat beliau
. amat merendah diri.


selepas kelas tu,

kami minum-minum kat restoran pelita dulu,
lepas tu balik kelantan.
ikut laluan baling, grik ,jeli dan pasir putih
. syukur tak mengantuk. 
laju je bawa keta.
semangat dari safira klub masih membara
. sampai di rumah jam 4am.
perjalanan memakan masa 3.30 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable