Jom Follow

Isnin, 17 Mei 2010

buat sampai jadi

salam. bertemu lg hari ini. syukur pd Allah masih beri kesempatan pd kt utk jalani kehidupan. dgn kesempatan yg ada, kt gunalah dgn sebaik mungkin. jgn persiakan peluang yg datang. bila peluang berlalu, baru terasa rugi. nak menyesal buat apa.

hari inilah hari plg baik. hari plg penting. hari inilah hari yg bertuah. untuk meniaga besar-besar. untuk jumpa prospek seramai mungkin. untuk mengejar impian.

minggu ini mesti buat closing, 1 setiap hari. ini paling kurang. ingat, kalau org lain boleh kenapa aku tak boleh.

nak closing, mesti jumpa dgn beberapa org prospek. berapa org yg kita perlu jumpa, tak penting. yg penting 1 closing.

kalau minggu lepas, closing tak byk. sedikit kurang. minggu ni kena double. boleh ke tak boleh? mesti boleh.

mood ada ke tak ada, tak penting. yg penting mesti ada closing setiap hari. mustahil ke? tak, terpulang pada diri kita sendiri. nak buat ke tak nak.

nak berjaya kena buat. buat pun sampai jadi. jgn buat sekerat jalan. ada sedikit halangan, berhenti. rugi tau.

disiplin kena ada kalau nak berjaya.

sebelum tidur, kt tulis atau catatkan apa yg kita nak buat esok hari. paling kurang 5 perkara. tulis siap-siap siapa kt nak jumpa, bila dan di mana. tulis pun kena ikut keutamaan. berjanjilah dgn diri. esok aku nak buat ini.

esok pg, baca sekali lagi.
buat apa yg kt tulis.
mesti buat.
ingat mesti buat.
mesti lakukan.

hari itu mesti buat apa yg kt dah tulis.
buat wpun penat.
buat wpun tak ada mood.
buat wpun tak ada smgt.
buat wpun sibuk.
buat wpun upline tak dtg.
buat, buat, buat
mesti buat.
kt dah berjanji nak buat.

kalau kt dpt lakukan. tak perlulah. ada smgt, ada mood. sbb kt mesti buat.
mesti buat.
buat sampai jadi.
itulah sifat sang juara.





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable