Jom Follow

Selasa, 24 April 2012

Pecel Lele Langat:

Aiman.
Tengok buku 'Himpunan Masakan Jawa'.
Tak pernah-pernah baca buku masakan.
Mesti buku ini, lain dari yang lain.
Mungkinkah gambarnya terang dan jelas.
Tengok gambar dah teringin nak merasa.
Terus berminat dengan menu ikan keli.
Suruh maid aku masak, untuk makan tengahari tadi.
Dia yang jadi tukang baca. Maid yang buat.
Hasilnya wow!
Makan lauk saja pun berbaloi.
Jadi...Buku tu ajar langkah demi langkah. Mudah nak ikuti. Hasilnya amat memuaskan.
Wow! 2 kali tambah nasi. Lain kali boleh cuma menu-menu yang lain pulak.
Inilah bukunya. Ditulis oleh Pakar Masakan Jawa. Suwarsi M, Arukin. Berminat, dah boleh dapatkan dipasaran.

Akademi Taipan181.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Powered By Blogger