Jom Follow

Isnin, 9 April 2012

MPH Alamanda: Borong Buku.

Wow!
Wife dah balik rumah.
Lega, malam ni, tidur kat rumah.

Balik jam 12 tengahari tadi.
Balik tu, aku apa lagi buat.
Tidur, merehatkan diri setelah telan ubat selsema dan ubat batuk.
Terlajak sampai jam 3 lebih.
Lepas tu gi ke USJ Taipan.
Beli stok garlic dan stok garam buluh.
Beli sakan juga, mesti banyak pakai sepanjang tempoh berpantang.
Tak lupa juga beli cover filter A.
Ada kawan yang nak.
Dia punya dah pecah. Nak cepat.
Kalau tak susah nak minum. Sejak minum air BA, air lain dah tak nak.

Dari USJ Taipan. Aku terus ke Precint 14.
Bagi terus, malas nak tunda-tunda.
Servis mesti cepat, kalau tak orang komplen.
Sempat juga sembang-sembang dengan kawan tu.
30 minit juga, kat kedai makam hatija maju.
sambil sembang pekena dulu tosei dan maggi goreng.
5.30 aku belah, singgah pulak kat MPH Alamanda.
Dah beberpa hari tak beli buku.
Giang dah mari. Tangan ketar-ketar nak pegang buku terbaru.
Singgah terus MPH. Borong sampai 6 buah.
Ini yang seronoknya buat hai-o, boleh beli buku selagi mahu.
hari-hari boleh beli buku, asalkan larat nak baca.
insyaalah income dari hai-o, cukup untuk kehidupan kami sekeluarga.
sehari tanpa buku, kosong rasanya.

begitu juga sehari tanpa baca al-quran lagi kosong jiwa.
tak payah cakap mat din. tahun ni ada lagi 3 juzuk tu. bila nak habis.
dah 2 hari tak baca, asyik ulang alik ke hospital je.
bila nak habis tu...
tak baca tak habis. kau azam nak habis 4 kali tahun ni.
sepatutnya Mac 2012 dah khatam sekali.
ni dah april 2012. dah lewat. apa alasan kamu nak bagi.





Akademi Taipan181.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable