Jom Follow

Jumaat, 6 April 2012

Aiman Balik! Orang Lain X Balik!

Jam 4 petang.
Kami ke LCCT.
Jemput Aiman, balik dari Kelantan.
Dah 3 minggu tak balik.

Sebelum ke LCCT. Singgah dulu, Precint 14 dulu. Apa lagi kalau tak makan. Licin. Tak lapar sangat pun. Cuma pekena roti nan. Cicah dengan kari ayam. Wow!
Isi petrol dan Solat Asar. Singgah kat stesen minyak shell. Surau pun kat belakang stesen. Guna kabin sahaja.
Dalam surau. Lengkap. A/c lagi. Nampak orang selalu guna. Hidup juga surau ini. Masa aku singgah, ada driver teksi berhenti untuk solat.
Ada pesanan kat pintu.
Kami sampai LCCT. Flight belum turun lagi. Sempat aku ziarah kedai buku tapi tak ada yang memukau. Jadi tak beli apa-apa. Cukup dengan yang ada. CDM Kartini tunggu dalam kereta. Aiman bawa balik 2 bag. Baju kotor. Basuh seminggu sekali. Mula-mula dulu, tiap-tiap hari basuh baju kotor. Kini dah tak buat lagi.
Sejuk mata memandang. Aku sentiasa doakan agar anak-anak tak tinggal solat, sampai akhir hayat.
Wow! Tahniah dan syabas buat Aiman. Mewakili sekolah dalam pertandingan nasyid Sekolah-Sekolah Agama Kelantan Zon KB. menduduki tempat ke 3. Nasyid adalah minatnya.
Balik pun sekejap saja.
Sabtu dah kena fly ke KB semula.
Ahad dah sekolah.
Balik untuk melepas rindu pada keluarga.
Nak makan, makanan kesukaannya.
Tadi dah kena ikan keli masak sambal.
Tunggu nasi lemak. Tunggu nasi dagang.


Akademi Taipan181.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable