Jom Follow

Ahad, 22 April 2012

Kelas USJ Taipan 22/4/12

Ahad.
22/4/2012.
USJ Taipan.
Kelas Mingguan. Berjalan seperti biasa. Pengisian luar biasa. Semakin menyengat. Semakin berapi, lebih-lebih lagi selepas 'Malam Berlian'.

DDM Ita. Jadi emcee pagi tadi. Semakin petah. Tak lama lagi, naik setingkat lagi. Jadi CDM. Perjalanan menuju puncak penuh berduri, tapi pandai-pandailah elak diri dari tertusuk diri dengan ilmu yang akademi bagi. menyinar di bawah bimbingan CDM Syed Huzair.
CDM Haryati. Semakin power. Semakin berisi. Semakin berilmu. Semakin matang. CDM sebagai pembuka bicara kelas pagi tadi. Ada sesuatu yang menarik yang dikongsikan pagi tadi. Terpaku aku dengar. Aku yakin orang yang datang tadi dapat sesuatu yang berharga dari CDM Haryati. Sedang kuasai pasaran. Sedang melebar pasaran. Sedang booom pasaran. Asalkan buat jangan berhenti dan kelas akademi jangan ponteng. setiap hari, jumpa prospek kongsi peluang buat duit. ataupun kongsi cara settle hutang cepat.
CDM Jai, meneruskan agenda kelas. Kenapa pilih akademi sebagai landasan menuju jutawan. Belum kaya, tapi punyai potensi untuk ke arah tu. Dia add 10 orang sehari rakan fb, pilihan utama orang kerja kerajaan. Berkawan dulu. Lama-lama ajak jumpa dan kongsi peluang lupus hutang dengan cepat. Tak payah dok bayar sehingga 20 tahun.
Kelas pagi tadi, tambah meriah dengan kehadiran Taipan Warriors. Datang ambil aura akademi. Datang tengok kelas akademi. Datang, jumpa leader ambil ilmu. Ilmu walaupun sepatah dah cukup untuk berdesup meniaga. 

DDM Chek dan DDM Lan. Lain-lain tu, rakan niaga mereka. Datang 'Malam Berlian', tunggu kelas pagi ini.Wow! terima kasih datang dan beri perkongsian hebat pagi tadi. Sebelum terlupa DDM Syukri pun ada.

Orang jauh sampai. Orang dekat apa lagi. Penuh-penuh pagi tadi. Terbakar habis. Lepas kelas terus appointment.

Antara gambar yang sempat aku 'pukul'.
Apa yang happy sangat tu. Dah banyak pakej masuk ke? Atau masih sangkut kat bank?
Perbincangan hangat. CDM Hasmidar, DSM Suriati dan DDM Ita. Kongsi cerita 'malam belian' semalam kot. Tak boleh jadi. Kena laju lagi. Kena kerja lebih 'gile' lagi. Kena naik CDM juga tahun ini. Tak payah tunggu tahun depan. Lambat kaya.
WOW! Oren. Mana mai. Amsterdam? Kat mana tu. Bila pi? Bila balik? Banyaknya duit sampai boleh pi Amsterdam...DSM Wawa, masih terbayang-bayang keindahan bunga tulip.
WOW! Anak muda. Baru join. Nak kaya. Nak bebas belanja. Nak jalan-jalan keliling dunia. Di sini tempatnya. Ikut orang berjaya. jangan follow yang tak tahu apa satu pasal meniaga ini. Jangan taku cuba. Jangan takut kaya...
Dah jumpa CDM Jai. Apa lagi ambil gambar. Korek-korek rahsia kejayaan. Nak guna, capai kejayaan.
Berkumpul ramai-ramai. Enjoy sakan. Meniaga booombastik. Sama-sama melangkah tanga-tanga kejayaan menuju puncak. Pastikan tak seorang pun yang ketinggalan. Tarik. Tolak. Heret.
Fokus. Fokus.
Tergelak. Tersenyum. Serius. tengok video Holland & Belgium.
Bergambar sebagai kenangan hidup. Orang muda. Perjalanan masih jauh. Kaya usia muda, boleh menikmati kekayaan tersebut.
Lepas kelas. Sempat aku duduk dengan group DDM Lan. Kongsi sedikit ilmu yang aku ada dengan mereka. Harap mereka akan berjaya dan terus berjaya.


Akademi Taipan181.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable