Jom Follow

Rabu, 28 Julai 2010

Kelas Kelompok

CDM Kartini bersama balance groupnya. tetap bersemangat walaupun dah 10 tahun berniaga. masih tak jemu jumpa prospek. masih tak jemu datang kelas. masih tak jemu membimbing.
Telah menjadi tradisi dalam Akademi Taipan sejak dulu lagi. Lepas kelas, leader akan kumpulkan group masing-masing. Dalam dewan dan bukannya di kedai-kedai makan. Seolah-olah kaunseling berkelompok. Rakan kongsi boleh tanya apa-apa kemuskilan yang ada. Nak mintak pandangan. Nak minta tips dan sebagainya.

Masa ini juga, leader boleh mintak upline cdm, bagi sikit kata-kata semangat dan beri keyakinan, pada group mereka, bahawa meniaga ini ada masa depan dan kecepatan dalam mengapai kejayaan kita bergantung kepada diri sendiri. setakat mana komitmen yang sanggup kita berikan.

Berniaga ini boleh ubah kehidupan. janji diri sendiri yang nak. kenapa ada orang tak nak? ada. masuk dan tak buat sungguh-sungguh. buat sambil main-main. sekejap semangat. sekejap tak semangat. tak ikut orang berjaya cakap. dok ikut cakap-cakap negatif.

Orang berubah hidup, kita masih dok takat lama. Belum hujung bulan dan sesak. Nak beli apa-apa pun mesti gaji masuk.

di bawah ni foto semalam. leader bersama dengan group masing-masing.
DDM Lin bersama dengan rakan kongsinya, dok cite MP.
Walau siapa pun anda, rajin datang kelas kejayaan akan jadi milik anda. Penat sikit tu biasa. Nak berjaya mesti lalui itu.
CDM Syed bersama dengan sebahagian groupnya. Orang biasa menjalani kehidupan luar biasa. Sentiasa belajar meningkatkan potensi diri. Pergerakannya tak gegam, tiba-tiba meniaga meletup.

CDM kita, nampak belakang je, semangat juangnya cukup-cukup tinggi. groupnya semakin membesar dan semakin menjadi-jadi meniaganya.
DDM Norhayati; sentiasa ceria dan menjadi idola rakan kongsinya. Sentiasa bersedia membantu dan membimbing rakan kongsinya. 1 call dah cukup, untuk dia muncul depan prospek anda.
DDM Man, penuh semangat. bagi MP dan beri semangat serta tips nak layak melancong ke Sydney.
Berbagai cara boleh digunakan untuk dapatkan prospek. Kek raya hai-o pun boleh digunakan.


Tenang dan bersahaja tapi penuh seni marketing.
Mana satu taiko dalam group ni. tak apa, janji meniaga jalan. setiap kelas datang.
Bersila pun jadi. Semangat punya pasal.

Diruang lega pun jadi. meniaga mesti jalan. pengorbanan mesti buat kalau mahu berjaya.
<>
CDM Tok Din sedang berkongsi MP dengan rakan kongsinya. Orang baru gamaknya.

Sempat juga pamer baju Taipan. Murah dan berbaloi memakainya. biar orang tahu apa yang kita sedang buat. meniaga hai-o bersama Akademi Taipan.
CDM hebat kita. Terpegun si pendengarnya. Ilmu apa yang digunakan tu?
Wajah-wajah ceria. wajah-wajah hapy.
Apa yang ditengok tu cdm.

<>
"Nak berjaya, jangan dok dengar orang cakap. jangan tanya orang gagal. buat apa yang saya buat. saya buat, apa irang berjaya buat." itu kot CDM Aida.

"Saya masih bersemangat meniaga, awak yang muda-muda ini kalau tak ambil peluang rugi besar tau". kata CDM Sabarina

Seronok meniaga muda-muda ni. duit ada boleh beli apa yang dihajati. CDM Anum ni, lepas kerja terus datang kelas. penat dah tak rasa bila poket sentiasa berisi.

Gembira dan seronok boleh datang kelas. Kelas pun selesa kat hotel beb.

Meniaga telah ubah kehidupan kami. banyak keajaiban tercipta. CDM Khazir bersama dengan panglimanya.

Nak berjaya bukannya mudah. Kena sentiasa belajar. CDM J bersama rakan kongsinya.

Apa cite tu cdm. ralit si pendengar tu.
Semua merah, CDM Kuyah niii. beg baru kaaa. 

Lepas kelas je mesti hapy. dapat ilmu dan semangat. malam ni terus jumpa prospek. tak sabar tunggu esok.

CDM Rema, tekun mendengar,luahan dari rakan kongsi. inilah sifat-sifat usahawan berjaya. banyak dengar dan sikit
cakap.

Dah lega. lepas bagi talk hari tu, CDM Inda dah boleh meniaga besar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable