Jom Follow

Jumaat, 30 Mac 2012

Income Kecik: WHY!!!

Selamat Pagi.
Jumaat dah.
Dah 30/3...
2 hari lagi dah masuk April...
Pantasnya masa berlalu...
Closing lagi, rasanya baru je closing...
Bonus nak masuk lagi, rasanya bonus baru je masuk...

Syukur...
Gaji masuk, lepas 2 minggu bonus pulak masuk.
Macam gaji setiap 2 minggu.
Itu bagi yang berniaga secara part-time.
Wow! Insyaalah. Poket sentiasa berisi.
Masalah kekeringan di hujung bulan dah dapat diselesaikan.
Keberanian terjun dalam dunia MLM, berikan sedikit kelebihan pada diri.
Sesak hujung bulan sedikit demi sedikit dapat diselesaikan.
Anak-anak pun dapat merasa sedikit kemewahan....

Dah closing ke?
Kalau dah...ok.
Kalau belum...cepat-cepat closing sebelum tarikh tutup.
Sikit ke. Banyak ke. Mesti kena closing. Mesti kena maintain.
Semua kita harapkan banyak. Tapi kalau dah pulun sakan, tetap tak banyak.
Nak buat macamana lagi. Terima sajalah. Ambil pengajaran, kenapa sikit.
Semak kat mana puncanya. Tahu punca senang nak selesaikan.
Bulan depan pasti lebih banyak...

Puncanya kat mana.
Kelas ke.
Tak close.
Dana tak lepas.
Dana lambat lepas.
Prospek tak jadi join.
Tak buat follow up.
Prospek jauh.
Presentasi marketing plan lemah, prospek kurang faham.
Ramai prospek kerja swasta.
Ramai prospek kerja sendiri.
Lebih tumpuan pada satu kaki sahaja.
Tak buat komunikasi secukupnya dengan leader-leader.
Tak cukup jumpa bakal prospek.
Ramai prospek telah stabil ekonominya.
Ramai prospek berusia lebih 40 tahun ke.
Tumpuan pada sales produk-produk kecil.
Ikuti trip melancong.
Kesihatan yang tak mengizinkan. 
Masalah keluarga.

Macam-macam masalah ada. Kena cari apa penyebabnya.
Kalau nak tulis, semua banyak.
Kena tahu, penyebabnya. Diri sendiri kena kaji.
Boleh juga bincang dengan mentor-mentor.



Akademi Taipan181.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable