Jom Follow

Isnin, 5 Mac 2012

Berakhir Ziarah Terbaru.

Ziarah Utara.
Kedah, Kangar, Padang Besar.
Berakhir jam 4.15 petang semalam.
Apabila aku dan CDM C.Mat bertolak ke KL semula.
Sebelum bertolak balik, hantar CDM Pak Su dulu.
Mak Su bekalkan beehun goreng,
kami tak sempat makan kat rumahnya.
Masih lagi kekenyangan masa tu.
Mulanya nak berhenti di R&R Tapah tapi terlalu ramai. Nak parking pun susah.
Kami teruskan perjalanan tanpa henti. Pandu kereta tak boleh laju, sesak jalan.
Lepas R&R Sungai Perak, kenderaan bergerak perlahan sampai Ipoh.
Cuti hujung minggu pun jalan sesak juga.

Sampai Bukit Kinrara jam 9.15. Sempat tengok bola.

Kenderaan bergerak perlahan.
Ziarah Utara.
Memuaskan.
Kenduri-kenduri juga, selit juga pasal meniaga.
Push potensi yang mereka miliki.
Sayang, kalau dok pendam saja.
Keluarkan sepenuhnya, raih kembali kehebatan.
Tak ada mustahil, cuma kita yang sangkut-sangkut.
Jom, tak usah sangkut-sangkut lagi pergerakan.
Semakin lama sangkut, semakin jauh ketinggalan.
Kelak sesal tak sudah, tapi itu yang kita pilih. Tak ada yang paksa.

Terima Kasih.
DSM Pak Cha.
CDM Pak Su & Mak Su.
CDM Abg ALi &Isteri.
DSM Shukri.
DSM Yusri.
Dan ramai lagi.

Maaf, tak sempat jumpa dengan leader Penang.
Lain kali jumpa lagi, sesungguhnya anda semuanya hebat-hebat belaka.

Akademi Taipan181.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable