Sebelum makan sahur.
Kena satu sachet garam buluh.
Sesuatu yang tak boleh ditinggalkan.
Lebih bertenaga. Cuci usus. Awet muda.hi!hi!hi!
Boleh turun berat badan. Dietla tu.
Ini untuk minum.
Untuk memasak pun ada.
Masakan lebih sedap dan lebih sihat.
Garam buluh ini, bersifat alkali.
Garam yang biasa kita guna tu, bersifat asid.
Minum banyak pun tekanan darah tak naik.
Membantu mengawal gula dalam darah.
Membantu pesakit buah pinggang.
Jadikan meminum garam buluh sebagai satu amalan harian.
Tak boleh, mula dulu sikit-sikit.
Lama-lama akan ok la tu.
Masyarakat Cina, dah ramai yang menggunakannya.
Mereka tukar garam biasa kepada garam buluh.
Jangan tak minum langsung.
Kesihatan kena jaga.
Kesihatan kena utamakan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan