Jom Follow

Jumaat, 25 Mei 2012

Naik Mendadak Meniaga Akademi...

Sekejap lagi, dah nak keluar.
Nak gi solat jumaat.
Tengah pikir-pikir, nak gi masjid mana.
Sri Petaling atau Masjid Bandar Kinrara.

Baru sampai rumah.
Hantar Baby, terus ke Seri Serdang dan ke HQ.
Selesaikan apa-apa yang patut, sebelum balik kampung.
Esok akan tinggalkan Kota Raya selama seminggu juga.
Balik bertemu mata dengan orang tua, serta adik ipar kahwin.

Ketika breakfast pagi tadi. Sempat siapkan form trip melancong ke Guangzhou. Hari isnin ni last date hantar form. Masa tu dah kat kampung. Jadi hari ini mesti hantar juga ke Hq.

Dah pasti. Fly pada 14/7/12. Balik pada 17/7/12. Tak sabar menanti. Dah tinggal 50 hari lagi. Persiapan raya dari Guangzhou.
Usai breakfast, pecut ke Hq.
Hantar form, kena cepat untuk urusan visa.
Lambat, terlepas pula.
Rugi, kalau tak ikut trip melancong bersama Hai-O.

Kami disambut dengan ladang buluh....

Usai urusan melancong. Beli dulu white shake coffee. Sedap.
Meniaga hai-o sedang naik.
akademi juga mesti naik.
Tak boleh lagi statik, kelak ketinggalan.
Kena cepat bertindak.
Kena pantas.
Kena laju.
Rugi yang amat, bila hai-o naik meniaga.
Kita tak naik-naik, malah turun.
Ini kena elak. Kena buat sesuatu, kalau belum naik.
Tanda-tanda naik dah muncul di akademi.
Cepat-cepat bergabung, lambat akan ketinggalan.


Akademi Taipan181.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable