Jom Follow

Isnin, 7 Januari 2013

Tanda Biz Nak Meletop!

Tahniah! Penuh temujanji.

Bertemu kembali.
Sudah makan tengahari. Kalau belum silakan.
Atau ada yang puasa sunat  & puasa ganti.

Tahun 2013.
Lain pada yang lain.
Awal-awal lagi dah rancak berbiz.
Tak ada slow-slow lagi.
Tak ada tangguh-tangguh lagi.
Semuanya bergerak pantas.
Masing-masing ada appt.
Masing-masing ada demo.
Masing-masing ada karnival.
Masing-masing ada medan mahu terjah.
Sekarang ni demo pun untuk 1 orang sahaja.
Tapi 2,3 orang sekaligus.
Malah kena buat kelas.

Tanda biz nak meletup.
(1)
Tak ada lagi ayat-ayat negatif.
Ayat-ayat positif je yang setiap hari dengar.

"sekarang orang sibuk anak sekolah."
"cikgu-cikgu sibuk awal tahun."
"tengahari ramai yang jemput anak balik sekolah."
"petang, orang balik kerja, tak sesuai nak jumpa."

 Ayat kat atas dah kurang popular.
Kata-kata popular.

(2)
BV! 20K! Shanghai! Hari Bio Velocity!
"Bila kelas?"
"CDM free tengahari esok?"
"Bila nak turun KK?"
"Tok sir wat kelas kat kelate ko?"
"Ng buka pukul berapa?"
"Flayers BV nak beli kat mana?"

 (3)
Status kat wall juga mengujakan.
'Kat stokis ambil stok.'
'Kat pejabat pos, hantar barang.'
'kat bank, hantar dokumen.'
'vrooom putrajaya.'
'kawan ajak jumpa, nak tahu pasal BV.'

PB, permintaan masih luar biasa.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable