Jom Follow

Sabtu, 12 Januari 2013

3 Langkah Bangkit Dari Rejection.

Bertemu kembali.
Masih sihat?
Masih berkobar-kobar semangatnya?

Atau sudah sejuk?
Diikat rantai malas dan datanglah berjuta alasan untuk tidak bertindak.
Sudah putus harapan?
Kena rejection oleh prospek semalam.

(1)
Semalam dah berakhir.
Hari ini, hari baru.
Kisah baru. Perjalanan baru.
Jumpa lagi prospek. 
Prospek yang reject semalam, masukkan dalam list follow up.
Kalau perlu ajak upline anda untuk follow up.
Jangan terkesan dengan rejection.
Kalaulah kami terkesan dengan rejection.
Mana mungkin boleh kukuh berdiri sampai kini.
Telah 12 tahun masih menabur benih dan kutip hasil.
Bukan anda sahaja yang alamai rejection.
Upline-upline anda kena rejection.
CDM Kartini biasa kena.
CDM Faridah biasa kena.
CDM Siti Rahmah biasa kena.
CDM Fitri biasa kena.

CDM Otai pun kena rejection.
CDM Ah Hock biasa kena.

Sideline-sideline anda juga kena rejection.
 
Rejection ini makanan bagi mereka yang buat marketing & sales.
Tak payah risau. Tak payah sedih.

(2)
Satu lagi kita kena ingat.
Satu reject, next...
Masih ramai yang belum jumpa.
Masih ramai yang belum dengar.
Masih ramai yang memang nak join, tapi belum jumpa dengan kita.
Rakyat Malaysia ada 28 juta orang.
Apa susah, asalkan kita rajin buat.
Kena selalu tambah senarai nama.
Jangan berhenti tambah kawan.

(3)
Satu lagi cara nak elak dari frust menunggeng bila prospek reject.
Prospek tu reject, kita punya peluang, mungkin dia tak berapa paham MP.
Prospek tu reject, mungkin tak berapa suka dengan produk.
Prospek tidak reject diri anda.
Jadi apa nak sedih.
Ada juga prospek saja nak uji anda pun ada.


Jom bangkit kembali.
Buang sedih-sedih.
Tak kaya dengan sedih.
Tak senang dengan sedih.
Jom teruskan misi kita.
Impian tahun 2013.
Jadi CDM.
Kumpul duit RM XXXXX.

Impian 2013. Nak jadi macam ini.hihihihi.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable