Jom Follow

Selasa, 15 Januari 2013

SM ke SSM

Dah selasa.
15 Januari 2013.
Pantas masa bergerak.
Tinggi lagi 15 hari nak closing.
Dah tak boleh main-main lagi.
Kena ada peningkatan bulan ini.
Kena sponsor orang baru bulan ini.
Kena jayakan & jadikan SSM orang yang masuk bulan Disember tahun lepas.
Nampak mudah, hanya perlukan 40,000 PV sahaja lagi @ perlukan dua pakej sahaja.
Tapi kalau salah gaya, tak dapat juga.
Kena cepat-cepat cukupkan kalau tak mahu sesal.
Jangan tangguh dan tunggu. Ada yang nak tunggu bonus masuk dulu la.
Ada nak tunggu statement dulu la.
Macam-macam nak tunggu. Orang baru, suka nak tunggu.
Biasanya mereka, segan nak buat appointment.
Bila malu & segan, muncullah bermacam-macam alasan.
Tunggu hari minggu. Tunggu lepas sibuk. Tunggu bulan depan.
Tunggu lepas bersalin.
Tunggu belah prospek dan tunggu belah dia sendiri.
 Bila banyak alasan, bulan ke-2 join sepatutnya dapat SSM, tak jadi.
Bila tak jadi, apa yang aku takuti, ialah momentum tak maksimum lagi.
Kalau bulan ke-3 belum juga jadi. Parah juga.
Tapi kalau kita betul-betul tekad, masih boleh meletop-letop lagi.

Join je mesti tekad jadi SM.
Sorang-sorang atau berkumpulan.
Bulan ke-2, jadi SSM.
Bulan ke-3 jadi DSM.
Kalau ikut @ buat seperti yang disarankan oleh Upline, tak ada masalah.
Tapi kita tahu, setiap orang punya kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Masuk je, mesti buat impian.
lepas buat impian kena ada senarai nama.
Kena buat appointment.
Bawa upline demo, ketika itu anda belajar secara praktikal.
Perhatikan betul-betul, macamana upline buat demo & jawab soalan-soalan dari propek.
Biasanya soalan-soalan tersebut lebih kurang sama je. Cara nak jawab cukup penting.
Anda mesti mengiakan apa yang upline sebut tu.
Elakkan dari dok main FB dan sebagainya.
Seolah-olah anda serahkan 100% prospek pada upline untuk convince.
Padahal anda ajak upline bantu anda convince untuk anda belajar dan bila dah pandai anda akan convince sendiri.
Tapi bila, anda tak berapa fokus pada demo yang upline sedang buat tu, jadi anda lambat pandai.
Bila lambat pandai, lambatlah anda bergerak sendiri. Bila lambat bergerak sendiri, lambatlah anda naik pangkat.
Demo tu, bukan payah sangat. Tapi mesti kena belajar dahulu baru boleh buat sendiri. Kalau tanpa belajar, susah close.

Kita perlu ada target. Berapa kali tengok upline buat demo, kita mesti dah boleh buat sendiri. Lagi cepat kita berdikari lagi pantas bergerak. Kita juga mestilah belajar terima penolakan. Ramai prospek yang kita bawa upline jumpa , tak semua close. Apabila kita buat sendiri pun kena kena terima keadaan yang sama. Jangan frust sangat.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable