Jom Follow

Khamis, 21 Julai 2011

Hari ini...


sepanjang hari,
rehat-rehat sambil habiskan buku.
bangun pun agak lewat tadi.
lepas subuh sambung tidur lagi.
ganti tidur yang tak berapa nak cukup.
bukan itu saja, 
sikit kepenatan sedikit semalam.
dah 1 bulan tak ke sana.
sampai dari penang jam 3lebih.
apa yang bagusnya,
aku masih mampu bangun 
awal untuk sujud pada Allah.
itu pun dah azam betul-betul, 
siap kunci jam lagi.
takut terbabas.

kat safira club.
sempat juga sembang,
cite meniaga.
target dah buat,
tapi selalu je dapat kurang.
sikit kurang ok,
tapi ini agak jauh.
dah 2,3 bulan jadi lagu tu.
mana silapnya.
kalau ikutkan berdemo banyak.
rakan kongsi yang aktif meniaga pun ramai.
demo tak kurang, malah lagi kerap.
punch je yang kurang.
mana silap.
apa penyebabnya.

leader bantu buat demo.
sana gi, sini tunggu.
tak cukup masa.
tak cukup kaki tangan.
kenapa tak belum,
bom!bom!bom!

bagi aku demo penting,
follow up juga penting.
soalnya sape perlu follow up.
kita ke atau rakan kongsi.
kita dah demo,
follow up rakan kongsi.
soalnya,
dia buat ke tidak.
reti ke tak reti.
pandai ke tak pandai.
berani ke takut.
nak follow up, 
kena cakap apa.
malu!malu!
segan!segan!
kita nak follow up boleh.
tapi prospek kenal rakan kongsi.
susah.
keliru.
mahu tak mahu kita juga kena.
kalau tak tak jadi join.
terlambat follow up.
terlambat kutip dokumen.
terlambat urus dana.
dah sejuk.
baru nak follow up.
rugi je bro.

alasan jauh dah mula keluar.
tak boleh tunggu kat makbul lagi.
proepek tak nak gi,
jauh.....
kena ubah strategi kot.
pikirlah mana yang patut.

demo hari ini,
esok terus urus dana.
masuk duit terus punch.

ada juga yang bagus buat kerja.
tapi tang tak jadi join,
setelah duit dah masuk akaun.
mulalah berjuta alasan.
mulalah buat perangai tak angkat call,
tak balas sms, sibuk tak boleh jumpa.
bukan rezeki kita,
kalu lagu tu.
nasi nak masuk mulut,
boleh jatuh lagi,
kalau bukan kita punya rezeki.
penyelesaian terbaik cari lain.
cari lagi.

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable