Jom Follow

Rabu, 20 Julai 2011

Follow up


Salam.
bertemu lagi hari ini.
sekarang ini aku ada di Safira Club.
Seberang Jaya Pulau Pinang.

sampai kepala batas,
jam 7 pm. ambil ubat dulu.
2,3 hari habis.
hari ini dah kena ambil.
kalau tak masalah nanti.
ambil ubat,
kat phang oo lang.
dari bulan 2 lagi aku guna ubat dari kedai ini.
ada perubahan, semakin baik nampaknya.
nak ke situ,
tak rehat pun drive tadi.
bertolak jam 4 pm.
laju jugaklah.
tak lah laju sangat.

ramai?
tak ramai?
meniaga tetap wajib jalan. 
meniaga tetap maju.

hangat.
panas.
penuh.
membara.
Safira Club.
leader sentiasa datang.
leader sentiasa penuh.
leader sentiasa ceria.
leader sentiasa happy.
prospek pun masih datang.
prospek masih setuju join.
prospek masih setuju urus dana.

berani set appt.
berani jumpa prospek.
kena berani follow up juga.
ramai yang tak berani follow up.
ramai yang tak tahu nak follow up.
ramai yang malas nak follow up.
ramai yang malu nak follow up.
ramai yang tak tahu betapa pentingnya follow up.
prospek terlepas begitu saja.
prospek lambat join.
patut bulan ini,
jadi bulan depan.
patut dah boleh gerak,
gerak bulan lain.
lambat kaya lah kalu lagu tu.
lambat besar kaki kalu wat lagu ni.

mesti berani.
jangan takut.
jangan kerja sekerat jalan.
sampai habis.
sampai transfer duit.

satu hal lagi.
jangan dengar cite negatif.
kalau dengar pun, 
kena dengar betul-betul.
negatif pasal orang lain.
kena tanya juga,
betul ke tak betul itu cite.
mana tahu cite yang dibuat-buat.
kalau betul pun kena risik-risik juga.
salah dengar,
salah timbang,
salah tindakan.
rugi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable