Jom Follow

Selasa, 5 Jun 2012

Bicara Lepas Cuti; Semakin Berisi.

Wow!
Dah sampai KL.
10 hari bertapa di Kelantan.
Sungguh lama, balik kampung kali ini.
Di kampung, bertapa dari dunia IT.
Susah nak dapat line.
Bila dah gitu, boleh pun. Ceria juga hidup.
Mula-mula tu, susah juga tapi 1,2 hari dah ok.
Dah tak pikir pun pasal fb dan blog.
Sesekali masuk KB, baru ada. Update mana yang patut.

Banyak kisah. Banyak cerita.
Nanti akan dikongsikan kemudian.
Idea belum tiba. Lama tak menulis susah nak mula.
Sat lagi datanglah ideanya.

Nak berjaya, buat jangan berhenti.
Hari-hari kena buat, baru skill mantap.
Baru tak segan berdepan dengan prospek.
Baru tak malu nak tegur stranger.

Hari-hari nak buat apa?
Hari-hari convince prospek.
Hari-hari tambah senarai nama.
Hari-hari tegur stranger.(lama-lama seronok bertemu stranger)

Bila dah hari-hari buat.
Skill semakin mantap.
Keyakinan semakin mantap.
Insyaalah meniaga semakin maju.
Rakana niaga lebih yakin dengan leadership kita.
Semakin mudah perjalanan perniagaan kita.

Tak percaya.
Tanyalah CDM-CDM.
Buat berterusan.
Buat hari-hari.
Tak ada istilah cuti.

Cuti?
Kerja sendiri mana ada cuti.
Lagi pun niaga MLM.
Kat mana-mana boleh buat.
Kat mana-mana boleh jalan.
Tak tahu bila, kita jumpa bakal prospek.
Jumpa stranger, sembang-sembang.
Seronok. Tak percaya buat.
Jumpa stranger. Senyum. Mulakan komunikasi.
Sembang-sembanglah....

Macamana nak mula?
Itu tunggu next entri.





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable