Jom Follow

Khamis, 21 Jun 2012

Berguru Dengan Otai.

Petang semalam.
Aku gatal tangan.
Picit no phone CDM Ah Hock.
Dah lama tak dengar motivasi dari CDM Otai.
CDM Otai, semakin sibuk.
Call pun tak dapat sembang lama, asyik di Luar Negara.

Semalam pun ingatkan begitu juga, sibuk.
Tapi rupa-rupanya CDM Otai free.
Cepat-cepat aku cakap nak jumpa.
Lepas maghrib aku terus bergerak ke Bandar Baru Kelang.
Walaupun pertemuan kami tu jam 9 malam.
Excited punya pasal, tak sabar nak ketemu.
CDM Ah Hock kaya ilmu dan pengalaman.

Malam tadi, kat stokis CDM Marketing ada kelas.
Sebelum jumpa CDM Ah Hock, terjumpa dulu dengan CDM Ah Chai.
Dapatlah sedikit ilmu, buat penguat diri, bangunkan empayar perniagaan yang tak bertepi.
Network yang ada sekarang benar-benar nak dan punyai kesanggupan harungi cabaran bersama.

Ilmu dan pengalaman paling berharga sekarang disamping rakan niaga.
Andainya semua network kita mati, tapi dengan ada ilmu dan pengalaman kita pasti ke puncak kembali.
Asalkan bertindak. Asalkan buat. Asalkan action....

Buang segala takut.
Berapa lama mahu takut?
Apa kita dapat dengan takut?
Sebelum balik, sempat abadikan foto bersama CDM Hamdan, CDM Cikgu Ali, dan CDM Zulkifli Sohor.

Akademi Taipan181.
Cepat, pantas dan income besar.
Bantu rakan niaga dan buka kaki baru.(jaya kaki baru)
Jangan buat salah-salah.
Kalau buat, orang tahu, reputasi nama baik akan terjejas.
Dah tercemar, sukar untuk cuci kembali.
Susah nak bangkit, orang akan ungkit salah silap kita.


Akademi Taipan181.


2 ulasan:

  1. tgk muka otai pun dah naik semangat.. klu jumpa lg la..

    BalasPadam
  2. Dah bersama Hai-O, cecah 20 tahun.
    Kaya bersama Hai-O.
    Tua bersama Hai-O.
    Duit bersama Hai-O.

    BalasPadam

Sociable