Jom Follow

Selasa, 1 November 2011

Taipan Semakin Ganah!!

Sahabat Blog.
Sahabat Biz.

Jam 11 malam, baru sampai rumah. Keluar tadi selepas solat Isyak. Hadirkan diri ke kelas Akademi Taipan181 utk Cdm2. Sedikit taklimat. Sedikit input baru. Sedikit idea baru. Sedikit ilmu baru. Tak terbaru sangat. Apa yang diperolehi dari taklimat tadi, amat berguna untuk kembangkan biz. Nak bina empayar lagi perlu. Itu pun kalau guna. Kalau sekadar gi dengar dan x buat tindakan pun tak ada hasilnya. Berhasil bila buat tindakan. Berhasil bila kita manfaatkan ilmu tersebut.

Cdm Kapten Jai. Penuh semangat.
Apa2 pun terima kasih Cdm Kapten Jai. Beri sedikit perkongsian pintar dengan kami Cdm2 Akademi Taipan181. Ilmu dikongsi dan orang lain akan dapat manafaatnya. Bisa besarkan sales. Naikan volume. Lebih ramai rakan niaga baru yang join setiap bulan. Lebih ramai orang yang boleh kita bantu. Lebih ramai yang boleh gi melancong. Lebih ramai yang bisa keluar dari bahana hutang yang membelit erat. 

Bahana hutang. Muda2 dah punyai hutang RM100K-RM200K. Baru kerja 1,2 tahun, hutang menggunung. Anak baru sorang, hutang menakutkan. Anak belum sekolah, hutang cecah RM250K. Wow! hutang. Nak renovation rumah, buat hutang. Nak repair keta, buat hutang. Nak bayar muka rumah, buat hutang. Nak gi melancong, buat hutang.

Sebahagian mereka yang hadir.
 Nak besarkan berniaga. Nak luaskan daerah takluk. Nak lebarkan lagi rakan niaga. Nak dalamkan lagi rakan niaga. Perlu ada ilmu. Perlu sentiasa adakan kelas2 seperti ini. Semuanya dahagakan ilmu. Semuanya dahagakan pendapatan. Semuanya dahagakan info-info baru yang dapat membantu kukuh dan kekalkan diri dalam dunia MLM ini.

Bukan mudah, nak income 4, 5 angka sebulan. Lebih2 lagi nak dapat sepanjang hayat. Kena kerja kuat broo. Kalau setakat nak dapat 4,5 bulan tu, aku rasa tak ada masalah. bisa dapat. Nak kekalkan sepanjang hayat, itu yang sukar, tapi x mustahil. Kena sentiasa tambah rakan niaga. Kena turun padang selalu. Kena bina rangkaian kukuh.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan