Jom Follow

Jumaat, 4 November 2011

Luas Lagi Pasaran Biz


Baru sampai rumah.
Keluar atas urusan biz.
Kutip dokumen, urusan dana.
Disamping itu, kongsi semangat dengan rakan niaga,
agar lebih tabah dan enjoy buat biz ini.
mereka akan sentiasa dibantu dan dibimbing.
Jangan stress, buat je, buat je.
Tengok hasilnya nanti.
Pasti terkejut.

Keluar tadi pun dah 3.30 petang.
Lepas solat jumaat.
Destinasi pertama, IOI.
Dah demo, cuma follow up urusan dokumen.
Syukur, sekejap sahaja.
Lama kat situ, bukan pasal biz,
tapi makan2.
Makan kat JCO, pilihan aku/ cdm Kartini yourgt.
Tak miss, kalau aku ke sana. Rugi rasanya x makan.
Walaupun dah kenyang.
hi!hi!hi!

Dari IOI, kami menuju destinasi seterusnya.
Mid Valley....
dah 3 hari berturut kami ke sana.
juga atas urusan biz.
jam dan parking mahal, x ada hal.
asalkan meniaga on dan semakin kembang.
dah itu kerja yang kami buat selama 11 tahun.
hari ini, hanya kutip dokumen, setelah didemo semalam.
doa2 agar x berubah hati, setelah keputusan telah dibuat.

Cdm Kartini, kutip dokumen.
Aku solat asar dulu dan lepas itu
ziarah MPH dulu.
tengok2 buku mana yang berkenan.
beli kat Popular sebab terus dapat diskaun 10%.
Kat MPH hanya kutip point dulu...

Hari2 kami keluar buat biz.
Macam orang makan gaji juga.
Tapi keluar, masanya x tentu.
Ikut keperluan dan masa prospek serta masa rakan kongsi.
Kadang2 hanya keluar malam sahaja.
Kadang2 keluar pagi sekejap.
Kadang2 keluar pagi sampai petang.
Kadang2 keluar pagi sampai pagi.
Kadang2 keluar pagi hari balik 2 hari lepas itu.
Adakalanya x keluar langsung.
hi!hi!hi!
Tang ni jarang2 je terjadi.

Tempat kerja pun x tentu.
Kadang2 dekat.
Kadang2 jauh.
Kadang2 berkereta.
Kadang2 naik flight.
Kadang2 drive sendiri.
Kadang2 tumpang rakan niaga.

Dah 11 tahun berbiz.
Masih belum puas jayakan rakan niaga.
Masih ramai yang inginkan kejayaan.
Masih ramai yang menanti2 peluang.
Masih ramai yang menanti2 dibimbing.
Masih ramai yang menanti2 dituntun.

Ramai lagi yang menanti peluang.
Orang Johor, Orang Melaka, Orang N9.
Orang KL, Orang Selangor, Orang Pahang.
Orang Terenganu, Orang Penang.
Orang Perak,  Orang Kelantan,
 Orang Kedah, Orang Perlis,
Orang Sabah, Orang Sarawak, Orang Brunai.
Orang Indonesi...
Terlalu ramai. Terlalu besar pasaran. Terlalu luas daerah yang boleh kita kerja.
Asalkan rajin sahaja. 10 tahun, 20 tahun, malah 30 tahun lagi, masih belum habis.

Produk berkualiti.
Produk semakin bertambah.
Produk pelbagai pilihan.






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable