Jom Follow

Isnin, 26 April 2010

ROADSHOW ALOR STAR.

ROADSHOW UTARA DITUTUP DENGAN MOTIVASI OLEH CDM FARIDAH MOHD ALI. SEMUA YANG ADA TERBAKAR HABIS. TAIPAN DAH HABIS BAGI, TERPULANGLAH PADA EMPUNYA DIRI NAK BUAT 'GILA-GILA' ATAU NAK BUAT BIASA-BIASA. NAK BUAT 'GILA-GILA', CEK BESAR DALAM TANGAN. NAK BUAT BIASA-BIASA, JANGAN MINTA CEK BESAR.

SAMBUTAN PESERTA YANG DATANG AMAT MENGGALAKAN. PESERTA SEDIKIT KURANG, KALAU NAK DIBANDINGKAN DENGAN ROADSHOW 1. HARI ITU, ADA SEKOLAH GANTI DAN MALAMNYA ADA MAJLIS ANUGERAH SM&SSM UTARA. MUNGKIN MALAS NAK DATANG 2 KALI. LEPAS NI KENA BUAT PETANG DAN LEPAS TU TERUS BOLEH G ANUGERAH. SEKALI DATANG JE. MUNKIN JUGA TEMPAT LEBIH LUAS DARI DULU. TEMPAT YANG SESUAI UNTUK BUAT SEMINAR.

MC, CDM FITRI. LEADER HEBAT HASIL GARAPAN TAIPAN. BERMULA DENGAN PERLAHAN,SEKARANG NI MACAM KILAT. MENIAGANYA MEROKET NAIK. TAK ADA LAGI YANG BOLEH HALANG DIA DARI MENCIPTA KEJAYAAN, KECUALI DIRINYA SENDIRI. GROUPNYA SETIAP HARI MEMBESAR, TERUTAMANYA PROJEK BARU MUNCUL. MANA-MANA MATI, KOMA DAH BANGKIT SEMULA. AMBIL CABARAN. UPLINE ORANG BIASA-BIASA DAH BERJAYA UBAH HIDUP. MAKIN RAMAI KAWAN SEPERMAINAN MENYERAH DIRI.

" BENTUKLAH AKU JADI SEPERTI DIRIMU. DAH LAMA HIDUP, TAK ADA PERUBAHAN, STRESS MAKIN KUAT. JADI SEPERTIMU LAGI BAIK.' KELUHAN MEREKA.

MAJLIS DIMULAKAN DENGAN DOA OLEH CDM DZULFAUZILLAH, NYAYIAN LAKU HAI-O PERJUANGAN KU, PIKIRKAN BOLEH.

KATA-KATA ALUAN OLEH CDM KARTINI, SIKIT ATAU RAMAI TAK PENTING. PENTING, YANG DATANG PADA HARI INI ORANG YANG BERKUALITI. ORANG YANG BETUL-BETUL NAK BELAJAR. ORANG YANG BETUL-BETUL NAK BERJAYA. ORANG YANG BETUL-BETUL NAK BERUBAH. ORANG BETUL-BETUL NAK KAYA. ORANG BETUL-BETUL NAK BUAT TRANSFORMASI. DUIT DAPAT, WALAUPUN KITA KURANG ILMU TAPI ILMU AMAT PENTING KALAU NAK MENIAGA LAMA DAN STABIL. KITA KENA ANGGAP/LIHAT DIBELAKANG SETIAP ORANG YANG DATANG NI, ADA BERIBU-RIBU LAGI.

SLOT PERTAMA. CDM SITI ROHANI. MUDAHNYA HAI-O. BERSYUKUR KERANA CEPAT AMBIL PELUANG YANG DATANG. KALAU TAK HIDUPNYA TAK AKAN BERUBAH SEDRASTIK INI. MENIAGA MLM INI MUDAH KALAU IKUT ACUAN YANG BETUL. IKUT ORANG BERJAYA. SENANG. MENIAGA INI, MENIAGA IKUT-IKUT. MENIAGA INI JUGA DIAJAR. ADA KELAS-KELAS BIMBINGAN. BUKAN SETAKAT UPLINE YANG BERI BIMBINGAN MALAH SIDELINE PUN BOLEH JADI TOK GURU. ORANG BERJAYA RAMAI. BERGURULAH.

SLOT KEDUA, CDM JALILAH. MEMBINA KEJAYAAN MELALUI IMPIAN DAN STRATEGI SMART TT. BUAT BETUL-BETUL, IMPIAN AKAN MENJADI KENYATAAN. INI TELAH DIBUKTIKAN OLEH DIA SENDIRI. MEMILIKI KERETA MEWAH BUKAN LAGI ANGAN-ANGAN LAGI. DAH MEMANDUNYA, BUKAN 1 MALAH 2 BUAH. RUMAH MEWAH DULU HANYA KHAYALAN SEMATA-MATA, KINI DAH MENDIAMINYA. MELANCONG SETIAP TAHUN BOLEH PERGI. MASA BEKERJA DULU. NAK BALIK KAMPUNG PUN PUAS PIKIR. SILAP-SILAP DUIT TAK CUKUP BULAN TU. TT INI AKAN MEMBAWA KE ERA BARU. ERA LEBIH GEMILANG. JANGAN TUNGGU LAGI. PERAHU DAH DI AIR, DAYUNG DAH DITANGAN. KAYUHLAH MENUJU KEPULAU IMPIAN.

SLOT KETIGA. AKU YANG BAGI. BERI MOTIVASI MENIAGA DAN CUTE SERBA SEDIKIT HUKUM TARIKAN. KITA AKAN DAPAT APA YANG KITA PIKIRKAN. KALAU NEGATIF KITA PIKIR, HAL-HAL NEGATIF JUGA AKAN MENDEKATI. PEMIKIRAN ADALAH SEPERTI MAGNET. PIKIR POSITIF, POSITIFLAH AKAN DATANG PADA KITA. JANGAN MALU JADI KAYA. BUAT INI, SELAGI BOLEH BEKERJA. SIMPANLAH DUIT BANYAK-BANYAK. BILA-BILA NAK GUNA SENANG. MANA TAHU SAKIT DEMAM DAN MEMERLUKAN BELANJA YANG BANYAK. BANYAK LAGI YANG KITA BOLEH BUAT JIKA ADA DUIT LEBIH.NAK BERJAYA KITA KENA 100% T/JAWAB APA YANG BERLAKU PADA KITA. JANGAN SALAHKAN ORANG LAIN KALAU KITA GAGAL. UPLINE TAK SALAH, DLINE TAK SALAH, SIDELINE LAGI TAK SALAH. PERSEKITARAN PUN TAK SALAH. JADI KITA MESTI BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA APA YANG TERJADI PADA KITA. KEJAYAAN ADALAH DESEBALIK SEGUNUNG KEGAGALAN.KEJAYAN TELAH MENANTI KITA DI DEPAN. KITA MESTI BERGERAK KE SANA. KEJAYAAN TAK DATANG SENDIRI.

SLOT SEKAPUR SIREH. CDM JULIANI. BUAT, BUAT, BUAT KITA AKAN BERJAYA. JANGAN TENGOK ORANG GAGAL SEBALIKNYA TENGOKLAH ORANG BERJAYA. TIRU MEREKA DAN KITA PUN AKAN BERJAYA JUGAK.
SLOT KE4. CDM MUHAMAD RAZALI. AKAN DI HURAIKAN PADA MASA LAIN. SEDIKIT PANJANG DAN LAIN SEDIKIT PADA BIASA.
SLOT KE5. CDM YAN. KETAHANAN MEMBAWA KEJAYAAN. KETAHANAN ATAU KESABARAN. NAK BERJAYA KENA BERSEDIA UNTUK MENEMPUHI SEGALA CABARAN. LEPAS JE KITA BERJAYA. BERUNDUR KITA YANG RUGI. PILIHLAH NAK LAWAN ATAU MENGALAH.

MAJLIS BERAKHIR JAM 5.30 PM. SEMUANYA PUAS HATI DAN KEYAKINAN UNTUK BERJAYA LEBIH DARI BIASA. WARGA TAIPAN MENGUCAPKAN BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH PADA MEREKA YANG TERLIBAT MENJAYAKAN ROADSHOW INI. BUKANNYA MUDAH NAK BUAT INI. TANPA USAHA DAN KERJASAMA MEMANG SUKAR. NAK KUMPUL SERAMAI INI PUN SUSAH. MEREKA DATANG, DENGAN HARAPAN MENIAGA AKAN LEBIH LAJU LAGI SELEPAS INI.

CDM-CDM YANG HADIR ANTARANYA; CDM KARTINI, CDM KAMARUDIN, CDM JULIANI, CDM ZULKO, CDM FARIDAH, CDM DZULFAUZILAH, CDM SITI ROHANI, CDM AMRAN, CDM JALILAH, CDM AIDIL, CDM HARYANA, CDM ZAKI, CDM NURIZAH, CDM KUYAH, CDM SABARINA, CDM YAN, CDM SHAHRINA, CDM WAN, CDM ABG ALI, CDM MUHAMAD RAZALI,CDM FITRI, CDM HASMIDAR. MAAF KALAU ADA NAMA YANG TAK TERSENARAI..
JOM, JUMPA ANDA DIPUNCAK KEJAYAAN.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable