Jom Follow

Isnin, 10 Oktober 2011

Senin-Minggu BOOOOM.

Sahabat Blog.
Sahabat Biz.


isnin. 
siap nak berjuang. siap nak bertempur. 
segala2nya kena siap siaga. semalam dah merancang. 
apa tugasan minggu ini. sendiri punya matlamat. bukan org lain punya matlamat.
tak ada yg arah kita. tak ada yang suruh.
berapa orang nak jumpa minggu ini?
berapa orang nak call, buat appt minggu ini?
sape nak bawa gi kelas minggu ini?
sape nak bawa gi kelas wab minggu ini?
sape?sape?sape?
kena ada. jgn x ada. kita nak biz. kita nak duit.
prospek ramai. prospek berlambak.
asalkan rajin buka mulut. x ada prospek, x ada biz.
x ada biz, x ada extra income. semput hidup, kalau harapkan gaji semata2.
kos hari2 meningkat. 

kena cari orang. kena ada orang.
pelanggang la tu.
ini yang ramai x suka mlm.
ini yang ramai x minat mlm.
tapi ini yang kita suka. tapi ini yang kita minat.
cabaran. hari2 jumpa org. seronok.
cuba bayangkan dah berapa ramai orang yg kita dah jumpa.
convince. masuk. x masuk.
kami dah 11 tahun.
rasa2nya beribu kami jumpa.
hari2 ada jumpa orang. hari2 ada convince prospek.
hari2 ada jumpa stranger. 
mula2 tu memang segan. mula2 tu memang malu.
lama2 dah biasa. x jumpa stranger x sedap. 
tak jumpa prospek x indah hidup hari itu.
macam ada yg x kena. x macam makan nasi, x minum air.

biz apa, mesti ada pelanggang. mesti ada orang.
mana ada biz x perlu pelanggang. makin ramai makin jadi.
nak2 seluruh dunia pelanggang kita. pok cik kayo.
ada juga yang dok ckp. biz dgn mereka x perlu cari orang.
x payah nak tipu. x payah nak kelentong.
tu dok promote dlm fb, paper, flayers.
biz mesti ada pelanggang. biz mlm, terang nyata kena kongsi peluang dgn orang.
kalau x mana, kembang berniaga. duit nak dtg dari celah mana.

minggu ini, x boleh kecundang. x leh malang.
x leh kecewa lagi. masa dah x byk. dah 10 hari berlalu.
dah ada yg urus dana. dah ada yg transfer duit.
kalau x ada, minggu ini mesti ada.
kalau x, semput biz kita.
katakan pd diri mesti. mesti. mesti.
bagi sikit tekanan pd diri. bukan org lain bg tekanan pd kita.
sikit tekanan tu, bisa ubah income bulan ini.
10/11/11 masuk lagi income/bonus.
x payah dok tunggu setahun sekali bonus kalau kita kerja makan gaji.
itu pun kalau ada, kalau x ada, apa boleh buat.

mesti. mesti. mesti.
ada yang close minggu ini.
ada yg urus dana.
ada yg transfer duit. 
ada yg punch sale.
ada yang ambil barang.
ada yang terus mula berbiz.
tabung keta, mesti ok minggu ini.
wawasan mesti,ok minggu ini.
bil2 utiliti pun settle minggu ini.
(ada org, tetapkan kerja mingguan nak bayar sesuatu, seperti keta, bil utiliti.)
byk kerja minggu ini. byk sibuk. kena byk rajin.
kena full semangat. x boleh setengah setengah je minggu ini.
kena pulun sakan. kena kerja sedikit gile.
yang biz ini, part time, kena fokus sikit.
lepas kerja terus berbiz. jgn sibuk2 nak balik rumah. jgn sibuk2 nak rehat.
kita kaya, kita rehat la.

mesti. mesti. mesti.
tindakan perlu ada. tindakan perlu buat.
akhir2 ini. hawa biz lain sikit.
semakin mudah nak convince prospek.
x macam tahun2 lepas.
sebut je hai-o,orang benci, org tutup telinga.
sekarang ini dah nak dengar. dah bagi masa.
sedikit lagi, jadi macam dulu2 balik.
malah lebih hebat lagi.
asalkan kita terus bertahan. terus buat.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable