Jom Follow

Khamis, 6 Oktober 2011

Safira Club 8


Sahabat Blog.
Sahabat Biz.

Jam 3 pagi. Dah sampai rumah.
Dari penang jam 11.30 malam.
Penang. gi biz, skali dgn kelas bop.
dpt suntikan motivasi,
utk terus bertempur di pertarungan yg x berkesudahan.
dapat bekalan oksigen utk terus bernafas
dalam lumpur perniagaan yg ganas, x kenal erti simpati.
hi!hi!hi! dpt seteguk air, utk terus bergerak
di medan penuh berduri, bisa mencucuk x tahu masa.
dpt sesudu madu, buat bekalan utk terus bertenaga
sepanjang bina empayar biz.

Penang tadi, kami sampai jam 12.30 tengahari. bertolak dari kl, jam 9.30 pagi.
Makan dulu, bawal goreng. bawah pokok kelapa sawit.
best giler. kena pulak dgn kari ikan sembilang. kari terung....
sarapan pagi, makan x berapa byk dgn niat x nak bg kenyang.
dah ada tujuan jelas, nak belasah bawal goreng kat Juru.
Lepak sambil kutip makanan minda.

kami gi sunway carnival mall.
lepak2 kat situ.
dok kat situ, sampai petang.
bergerak jemput rezeki.
bergerak tambah kenalan, sambung silaturrahim.
rezeki juga melimpah ruah.
guna pakai kreativiti, tambah rakan niaga.
tak kenal pun boleh berminat buat part time,
buat duit tanpa jejas kerja mereka.
berani buka mulut, berani oper,
berani share dgn orang yang sesuai dengan biz kita.
Buku peneman aku sepanjang berada di sunway carnival mall.

Aku sengaja, tinggalkan buku aku kat keta.
malas nak bawa, dah niat nak beli buku.
belum apa2 aku dah ke kedai popular.
beli dulu buku, bisa baca dan habiskan sambil2 tunggu
Cdm Kartini dan Cdm Roshila jalankan apa2 yang patut,
demi empayar biz yg sedang dibina kukuh sekukuhnya.

Baca buku. tengok wayang.
utk jadikan singkatnya masa menunggu.
Mee udang...ketam pun ada.

jam 7.45, bergerak ke sungai 2.
destinasi mee udang, lepaskan geram lama x kena.
syukur, tadi, kualitinya bagus.
udang/ketam masih segar.
masakannya lebih mengancam dari biasa.
berbaloi ke sana, walaupun sedikit tergesa-gesa nak cepat,
kelas nak mula.

Rakan niaga yg dah bersedia nak mulakan kelas.
Salah seorang usahawan akademi taipan181 sedang berkongsi kejayaan dengan rakan niaga yang hadir.
Sebahagian rakan niaga yg hadir ke kelas malam tadi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable