Jom Follow

Khamis, 13 Oktober 2011

Khamis;BOOOOOOOOOOm


Sahabat Blog.
Sahabat Biz.

dah khamis. cepatnya berjalan. dah nak habis seminggu.
target dah capai. dah hampir capai. atau masih jauh lagi.
atau belum mula apa-apa lagi. masih jadi ahli fikir.
masih ada masa lagi. jumaat, sabtu dan ahad.
pulun sikit. tambah kerja sikit. buat overtime.
keluar awal, balik lewat. jumpa lebih ramai lagi.

hari2 buat tindakan.
lepas kerja terus buat tindakan.
jangan jadikan kerja sebagai alasan.
jangan jadikan kerja sebagai batu penghalang.
jangan jadikan penat sebagai benteng ke arah kejayaan.

aku pun sama. kena kerja lebih tekun.
kena kerja lebih rajin. kena sponsor org baru.
kena convince lebih ramai. kena kerja extra.
x boleh lagi cukup makan je kerja. x boleh lagi main2 punya kerja.

peluang sdg terbuka. orang sdg menanti pluang.
x bagi peluang, macamana orang nak ambil peluang.
x share peluang, macamana org nak join.
x ajak, macamana org nak join.
x cakap, macamana org nak tahu meniaga kita.
x buka mulut, bila org tahu kita berbiz.
 

ramai yg mengalah. ramai yg dah bungkus.
ramai yg tak bernyawa. ramai yg lena.
ramai yg tengah mabuk.
jadi persaingan semakin mengecil.
macam2 dah x ada persaingan.
x ramai yang buat. x ramai yang gile2 berniaga.
hanya kita yg masih ghairah.
hanya kita yg masih menganas. 
hanya kita yg masih menuju puncak.

ha!ha!ha!
ramai yg sdg sibuk. ramai yg x menang tangan.
ramai yg x tahu mana nak tolong.
ramai yg x tahu, mana nak taja dulu.
ramai yg x tahu, siapa nak convince dulu.
ramai yg x tahu, prospek mana nak call dulu.
ramai yg x tahu, bucu mana nak gi dulu.
ramai yg x tahu, kul berapa habis kerja.
ramai yg x tahu, dah makan ke, belum.

Sabah, kudat, sandakan, lahad datu, kota kinabalu, tawau, kuching, pusa, miri, penang, kb, jb, melaka...semuanya sibuk...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable