Jom Follow

Isnin, 2 Januari 2012

lama x jumpa.

Sahabat Blog.
Sahabat Biz.

Masih kat Kelantan.
Esok baru balik KL.
Dah rindu pada amar dan ameerah.
terbayang-banyang, terngian-ngian suranya.

Balik KL.
Baru boleh mulakan perniagaan di Tahun 2012.
Sampai kat Kelantan hari Sabtu.
Bertolak lepas tonton ML Mega Akhir.
Bertolak jam 3 pagi dan sampai Pasir Putih jam 8.30 pagi.
Sejak sampai kelantan.
Belum berniaga lagi.
dok sibuk urus Aiman sekolah.
Hari ini baru daftar sekolah dan daftar asrama.
beli tu, beli ini, 2,3 hari tak cukup-cukup.
Jadi biz terbelangkai dalam sehari dua ini.
dah tak sabar nak pulun giler tahun 2012.
tahun kami, menjadi lebih cemerlang dari tahun 2011.

Jom kita sama-sama cemerlang.
Jom kita sama-sama kutip duit dari Hai-O sebanyak mungkin.
Jom kita sama-sama kaya dan jutawan.
Jom kita sama-sama hidup senang.
Jom kita sama-sama beri kemudahan pelajaran yang terbaik pada anak-anak.

Insyaalah.
Jika berniaga Hai-O.
Jika rajin.
Jika tekun.
Jika sabar.
Jika sungguh hati.
Wang tak jadi masalah.
Pitis tak jadi hal.
Money sentiasa ada.

Impian 2012.
Impian 2012.
Impian 2012.
100 impian kita lakarkan.
Mana tak capai 2011,
kita bawa ke tahun 2012.
kita cukupkan dengan impian 2012.
jadikan ianya berjumlah 100.

Kami dengan impian kami.
Anda dengan impian anda.
Sama-sama kita kejar,
Sama-sama kita buat.
Sama-sama kita berganding bahu.
Capai impian melalui biz Hai-O.

Impian.
Perlukan wang untuk realisasikan.
Tanpa wang, sukar nak capai impian.
Lagi banyak impian, lagi besar wang diperlukan.
Nak melancong, perlukan wang.
Nak ke Mekah, perlukan wang.
Nak hantar anak ke sekolah elit, perlukan wang.
Nak tambah skill baru, perlukan wang.
Nak tambah ilmu baru, perlukan wang.
Nak renovation rumah, perlukan wang.
Nak tambah elaun ibubapa, perlukan wang.
Pendek kata kita tak lepas dari wang.
wang.wang.wang.wang.

Beli buku, perlukan wang.
2 2 anak sekolah perlukan wang.
seorang kat kelantan, perlukan duit.
nak balik 1 bulan 1 kali.
tiket flightnya berapa sekali balik?
Seorang lagi belajar kat ATtamimi international school.
yurannya berapa?
perlukan wang.
kerja.kerja.kerja.

Aku berbicara ini.
dari renaissance kb.
rasa lama sangat tak update blog.
padahal baru 2 hari.
dah ketagih sangat ini.
walaupun tak siapa yang tertunggu-tunggu,
apa aku kisah.
Aku tulis ini untuk kepuasan diri.
serta jadi sejarah kehidupan kami, meniti dunia MLM.

Tak buat MLM.
Kehidupan kami tak dapat nak bayangkan.
Dengan makan gaji, tak merasa ke luar negara.
tak merasa balik kampung setiap bulan.
tak merasa bagi duit kat orang tua, RM1000 sebulan.
Tak merasa beli kereta import.
tak merasa beli kereta import yang baru.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable