Jom Follow

Isnin, 23 Januari 2012

KLCC

Sahabat Blog.
Sahabat Biz...

Cuti Tahun Baru Cina.
Ke mana destinasi anda?
Jumpa prospek. Jumpa rakan niaga.
Penuhi hajat rakan niaga.
Santai bersama keluarga.

Aku!!!
Sempat juga ke KLCC.
Bukan apa. Saja ronda-ronda.
( Semalam ronda-ronda Downtown Cheras)
Tengok orang ramai. Nak sahkan berita(hi!hi!hi!)
Paper selalu tulis, orang asing penuhi KLCC kalau cuti panjang.
Betul pun. Indonesia ramai, Bangladesh ramai, Nepal ramai, Myammar  ramai.
Orang kita pun ramai. Masih ramai yang tak balik kampung.

Berubah sakan.
KFC dah jadi kedai lain.
Banyak kedai baru muncul.
Lebih banyak pilihan.
Cuma poket kena tebal.
Baru syook datang sini.
Untuk couple mungkin seronok.
Banyak tempat lepak dan boleh sembang2.

Masuk Kedai Buku Kinokuniya.
Alamak! ramainya orang.
Datuk A Samad Said pun ada.
Nak bayar pun beratur panjang.
Rupa-rupanya ramai yang beli buku guna voucher kerajaan.
Patut pun ramai. Biasanya tak seramai gini. Duit terpijak, beli buku.

WOW! Naga mengganas. Mencari mangsa. Nak sembur api kekayaan. hi!hi!hi!

Ibu dan anak. Sempat ke KLCC. Esok anak dah nak kembali ke KB.


Ramainya. Tak panas ke?

Maaf tutup. Jarang kat shopping mall kedai tutup, lebih-lebih lagi sepopular KLCC.

Pandangan dari atas.

Tak percaya ke? Penuh orang.

Nak melangkah pun susah. Ramainya orang nak masuk Petrosains.

Tunggu makanan dengan penuh kesabaran. Tak rugi, lama tunggu tomyam.

Tengok wayang?


Memang KLCC tempat tarikan orang ramai.

Ini pun tutup????Intai dari luar je gamoknyo.

Aiman. Sedap tak terkata. Kena tomyam seafood.

Pisang!!!
Terpikir juga aku.
Masih ramai prospek.
Masih ramai yang belum diTaipankan.
Masih ramai yang belum join.

Sape nak gi ajak mereka.
Sape nak gi share peluang dengan mereka.

Kalau tidak kita yang gi jumpa.
Kalau tidak kita yang gi share peluang dengan mereka.

Mereka pun tercari-cari peluang hebat ini.
Mereka pun mahu bina empayar perniagaan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable