Jom Follow

Sabtu, 30 Mac 2013

Jumpa Siti Nurhaliza Di Legoland Malaysia.

Wow! Agenda cuti sekolah. Bawa anak bercuti. Johor adalah destinasi pilihan. Ziarah abang. Dah sampai sana, rugi pula kalau tak masuk LEGOLAND.

Tahun lepas lagi nak datang sini. Tapi kami memilih ke USS Singapura. Cuti kali ini, bawa anak-anak masuk sini. Tunai hajat Baby & Aiman.

LEGOLAND. Dibuka 15 September 2012. Pertama di Asia dan Pertama di Malaysia Taman Tema bertaraf antarabangsa. Amat sesuai untuk mereka yang berumur 3 hingga 13 tahun. 

LEGOLAND  terletak di Nusajaya. Tapi tak siap sepenuhnya lagi. Nak cari tu susah sikit. Signboard tak banyak. Dekat-dekat baru ada. Kalau orang tak biasa, memang susah jumpa.

Parking pun tak ditar sepenuhnya. Ruang jalan je, tapak parking hanya batu-batu. Dah la Malaysia kerap hujan. Nak jimat. hihihihi.

LEGOLAND.  Banyak permainan outdoor & indooor. Diperlukan 12 jam, kalau mahu main semua permainan yang ada. Buka jam 10 pagi hingga jam 6 petang.

LEGOLAND. Harga tiket, untuk satu hari. Dewasa RM 110.00. Kanak-kanak, RM 80.00.Hati-hati ulat tiket pun ada. hihihihihi. Malaysia mana boleh lari dari ulat tiket.

Kami pi 5 orang. Bayangkan berapa RM kena. Jadi kena poket tebal juga, baru boleh masuk sini. Itu belum masuk makan-makan lagi. Itu belum masuk beli-beli lagi.

LEGOLAND. Terdapat 6 segmen.
1) LEGO THECHNIC.
2) LEGO KINGDOMS.
3) IMAGINATION.
4) LAND OF ADVENTURE.
5) LEGO CITY.
6) MINILAND.

Surau ada di dua tempat. Satu di pintu masuk dan satu lagi di IMAGINATION. Toilet tu biasalah. Mana-mana segmen pun ada.

Kami tak sempat main semua. Hujan. Mula-mula sampai tu panas, walaupun mendung. Petang pula hujan.

Walaupun tak sempat main semua. Anak-anak puas. 

Jom follow kami. Sekejap je dah cukup.

Dari parking, menapak dan naik Escalator menuju ke Medini Mall dulu. Lepas tu baru ada pintu masuk LEGOLAND. Esclator naik je berfungsi. Turun mampuh. Tak jaga. Itulah Malaysia. Cakap je besar. esclator pun takleh nak jaga. Pelancong asing ramai.
Ruang legar Medini Mall. Terdapat lot-lot kedai kat sini. Kalau tak nak masuk LEGOLAND, boleh lepak-lepak kat sini. Sayangnya tak ada kedai buku. Kalau ada boleh promosikan buku-buku tentang Malaysia. Sinikan tempat tarikan pelancong luar.
Wow! Dah tak sabar Aiman & Baby nak masuk.
Sebelum masuk. Ambil gambar anak beranak dulu.
Queue beli tiket pun tak ramai. Lagi pun kaunter pun banyak buka.
Dah kat dalam ni. Mulakan penjelajahan. Jangan gelojoh. Pilih yang dekat dulu. Jangan terus masuk sampai hujung. Penat nanti.

Kami masuk. Kami ikut kiri dahulu. LEGO TECHNIC.

Pokok pun malu-malu. Masih baru.
Apa-apa pun kena beratur.
Snap dulu.

Biz tak berhenti walaupun bercuti.
Cari teman. Sembang-sembang. Akak sebelah tu dok tunggu anaknya main. Selalu sangat datang sini. Ada pass semusim. Nak masuk berapa kali setahun pun tak kisah. Ada 4 anak.
Wow!
Masuk sini. Main sini. The Dragon.
Tengah queue.
Ini pula Merlin's Challenge.
Snap je lah. Kalau tak, tak ada gambar. Watak apa pun aku tak tahu.
Wow! Agenda isi perut tak boleh lupa. Satu plate tu RM20 bro. LEGOLAND ada 7 tempat isi perut.
Wow! Kamarudin Mamat.
Kami seronok bila lihat anak-anak enjoy.
Queue nak masuk LEGO Studios. Tengok wayang 4D.
Tinggi tu Zirafah kat belakang tu...
Sini pula, Lost Kingdom Adventure.
Terakhir kami main sebelum hujan. Beetle Bounce.
Wow! Seronok anak-anak. Aku melayan mereka je. Tak semua aku main. Pilih-pilih. Tak menakutkan aku join mereka.

Kalau nak lagi mencabar ke USS. Baru betul-betul puas. Kena simpan duit lebih kalau nak ke sana. Mahal tapi berbaloi. Sebenarnya kami dah bawa passport. Kalau anak nak ke USS lagi pun ok.

WoW!WoW!Wow! Sebelum terlupa. Dato' Siti Norhaliza juga ada di LOGALAND.

Tengok tu. Siap ada Polis Bantuan dan security LEGOLAND.

Ini pun rombongan Dato" & Pemenang peraduan persimplysiti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable