Jom Follow

Isnin, 18 Februari 2013

Car Fund Dah Lepas?

Selamat pagi, warga dunia. USA, Amerika Selatan, Afrika, Eropah, Timur Tengah dan Asia. Wow! satu dunia tu.

Dah masuk minggu baru. Minggu paling sibuk, closing makin dekat. Sibuk dengan demo, urusan dokumen, transfer duit, hantar barang dan macam-macam lagi. Kalau buat sambil lewa, tak sempat untuk bulan ini. Rugi tau. hi!hi!hi!.

Kalau tak sempat, disebabkan oleh kita, kesian pada prospek. Lewat 30 hari, rugi besar. Kalau prospek tu orang gile biz. Boleh cecah Dsm bulan ke-2. Berapa RM yang boleh dia bawa balik? Rugi seorang rakan niaga ke Shanghai. Kalau lewat, disebabkan prospek, tak boleh buat apalah. Tapi kalau kita pandai pujuk @ komunikasi dengan dia mungkin dapat cepat.

Bagaimana prestasi biz minggu lepas? Ada baik @ macam biasa-biasa. Macam bulan 12. Atau dah masuk era gemilang.

Dah lepas maintain bulan ini?
Dah lepas Car Fund?
Dah lepas Bonus Wawasan?

Aku dah dengar-dengar. Dah ada yang lepas Bonus Wawasan, minggu lepas. Tahniah! Bila dah lepas Bonus Wawasan. Maintain pun hanyalah 200 PV sahaja. Jimat sikit. hi!hi!hi!

Bila aku semak gerak kerjanya sejak dua menjak ini, nyata berbeza dengan sebelum-sebelum ini. Lebih 'giler'. Memang patut pun lepas Bonus Wawasan, tahu susun keutamaan. Buat kerja terpenting dahulu. Baru buat yang penting, buat yang kurang penting. Begitulah yang seterusnya. Bukan main buat je. Kerja terpenting dalam biz MLM. Jumpa prospek kongsi peluang biz dan kongsi kehebatan produk. Ini terpenting. Sebab itu setengah-setengah leader gaji pekerja untuk buat kerja-kerja yang kurang penting, seperti, kutip dokumen, hantar dokumen, hantar barang, update status fb, blog dan sebagainya. Mereka tahu, demo dan jumpa prospek kerja terpenting dalam industri MLM.

Kalau anda belum pun lepas Car Fund. Renung- renunglah seketika. Mana silap. Adakah tidak cukup kerja. Adakah kerja tak sungguh-sungguh. Kalau dah lepas, cuba pecut ke Bonus Wawasan pula. Usahakan juga untuk bantu rakan kongsi juga lepas Car Fund. Masih ada masa 2 minggu lagi.

Kami pun sedang ligat biz. Azam nak dapat 10 pakej bulan ini. In shaa Allah dah ada 4, 5 pakej. Kami yakin, kami boleh capainya. Dulu senang-senang je dapat. Kini sikit sukar, tapi tak mustahil dapat.

Adanya BVSM. Tugas semakin mudah. Kerja semakin senang. Closing makin cepat. Jumpa prospek, tunjuk demo produk dulu. Bila prospek dah terpikat dengan kehebatan produk baru kita cerita MP pula. Tak perlu lagi buka minda lama-lama.Minggu tunai azam. Minggu kejar impian. Ilmu dah banyak. Semangat dah berkobar-kobar. Tindakan je sekarang...

BVSM, mesti demo produk dulu. Kalau dulu, kita biasa mulakan dengan buka minda. Biar prospek tahu kepentingan biz pada kehidupan mereka. Kini dah terbalik. Produk datang dulu, baru timbul biz. Dulu biz muncul dulu, baru timbul produk. Berbezakan. Kalau masih tak berbeza, mungkin kita sedikit ketinggalan. Mula-mula sikit, lama-lama jauh. Ini pendapat aku je. Bagi orang lain, mungkin berbeza.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable