Jom Follow

Ahad, 23 September 2012

Tak Ada Kerja: ATM181 Ada Kosong

Add caption
Tak ada kerja.
Mana boleh tak ada kerja.
Kena cipta kerja.

Habis belajar tak boleh harap nak makan gaji.
Lebih-lebih lagi nak makan gaji dengan kerajaan.
Lagi satu, kalau nak senang kerja mesti score.
Tak boleh average saja...
Score pun mesti ada extra skill.
Baru senang dapat kerja.
Lagi baik, terjun buat biz.
Biarpun sekadar jual burger, nasi lemak tepi jalan. 
Macam-macam boleh buat, asalkan rajin.
Dunia IT pun semakin canggih.
Buat biz melalui blog. facebook dan macam-macam lagi.
Banyak cara buat duit. Bukan semata-mata kerja sahaja.
Sejak aku kenal dia. Tak pernah kerja. Hanya berniaga...

MLM pun boleh join.
Macam aku ni.
Dah letak jawatan sebagai penjawat awam.
Dah 12 tahun terlibat.
Sekarang masih lagi terlibat. 
Berniaga kat Downtown pun boleh.
Akademi Taipan Malaysia. Bimbing anda jadi usahawan abad 21.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable