Jom Follow

Jumaat, 14 September 2012

Pekan! X Mengecewakan!!!

Syukur.
Kami dah sampai Pekan.
Dah boleh mula.
Dah mula jumpa prospek.
Dah boleh jumpa prospek dan buka biz plan.
Sampai Pekan.
Seperti yang dijangkakan.
Bertolak awal dan sampai pun awal.
Mesti sampai awal, agar sempat jumpa prospek.
Hari ini jumaat, cuti sampai hari isnin.
Kot-kot prospek balik kampung.
Kami sampai sebelum prospek blah balik kampung atau pi bercuti mana-mana.
Pekan.
Masih baru.
Masih bersih.
Masih segar udaranya.
Belum ramai yang berkubang kat sini.
Dah jumpa beberapa prospek, masih belum pakai PB.
Jadi, lebih mudah bina biz.
Nak jual @ nak buka jaringan group.
Nak buka network jauh.
Perlu kesabaran.
Awal pagi dah keluar rumah.
Balik rumah pulak, adakalanya pagi esok.
Demi menjayakan rakan niaga, ianya sesuatu yang disukai....
Jumpa prospek. Belum tentu join.
Ada yang tak jadi. Kalau dekat, tak terasa perit sangat.
Tapi bila dah lama buat. Kami dah tak kisah.
Itu dah lumrah dalam biz MLM.
Buat kerana minat.
Buat kerana suka.
Perit dah tak terasa lagi.
Malah seronok dapat jumpa orang.
Seronok bantu orang berjaya.
Bukan senang nak bina network kukuh.
Makan tahun brooooo!!!!

Jual Nasi Dagang pun memiliki biz kad. Kita yang biz MLM pun kadang-kadang tak ada. Alasan baik punya 'baru je habis'. hihihi

Singgah sini dulu. Pekena nasi dagang Ubai dulu. Teruja bila tengok banyak keta berhenti. Mesti sesuatu yang menakjubkan ada kat sini.... Keta tepi jalan yang tolong convince kami. Tuan kedai tak payah bercakap lagi....Keta tepi jalan dah tolong cakapkan. Cuba kaitkan dengan biz kita. Kalau beribu kereta parkir kat kita punya kelas. Upline tak pyah cakap lagi. Kereta dah cakap. Keta dah convince.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable