Jom Follow

Ahad, 12 Februari 2012

Duniaku MLM.

Bisness MLM.
Bisness yang menakjubkan.
Bisness sesuai untuk semua latarbelakang.
Bisness yang dibimbing/diajar sepenuhnya.
Bisness yang dibantu untuk berjaya.
Bisness untuk yang tak ada modal.
Bisness untuk mereka yang sibuk.
Bisness untuk mereka yang tak pandai.
Bisness untuk orang malas.
Bisness untuk orang bandar dan orang kampung.
Bisness yang tak perlu pikir pasal lesen.
Bisness yang tak kisah pasal opis.
Bisness yang mengalu-alukan penyertaan ramai orang.

Modal yang minimum.
Upline yang sedia berkhidmat.
Kelas-kelas ilmu setiap minggu.
Bimbing sampai berjaya.
Pimpin menaiki tanga-tanga kejayaan.

Nak berjaya.
Jangan berhenti buat.
Pasang impian betul-betul.
Hari-hari tulis, impian tersebut.
Kalau tak hari-hari tulis pun, baca setiap hari.
Pasak dalam minda, agar jelas tergambar mana destinasi nak tuju.
Ramai yang gagal, bila tak sungguh-sungguh bina impian.
Buat kerana upline suruh atau ketika terbakar lepas kelas.
Bila sejuk, impian hilang entah kemana.
Impian tak benar-benar tertanam dalam minda.
Ada yang bina impian, tapi tak berapa yakin boleh mencapainya.
Rasa macam mustahil. Nampak sekejap, hilang sekejap. Tak betul-betul jelas.
Ada juga yang berhenti, sebelum capai apa-apa impian yang mereka mahukan.
Ada juga yang menyerah, ketika beberapa impian telah mereka capai,
padahal masih banyak lagi impian yang belum mereka capai.
Impian mereka boleh/mampu capai melalui perniagaan MLM.

Ada juga yang mudah terpukau dengan khabar-khabar angin, syarikat A lebih hebat.
Pengedar syarikat A ramai yang berjaya dan punyai bimbingan terbagus.
Dia pun lompat ke sana, dan di sana terdengar lagi kisah-kisah hebatnya syarikat B.
Dia pun lompat sekali lagi...
Kalau asyik dok lompat, mana boleh berjaya.

Tools mesti lengkap dan sentiasa bawa.
Kita tak tahu bila kita terjumpa prospek seterusnya.
Mana tahu terjumpa kawan lama dengan tak sengaja.
Kalau tersedia tools, mungkin boleh terus cite.
Nak jumpa lain kali, mungkin sukar dan tak tahu bila boleh jumpa.
Jumpa prospek, kerja hakiki bagi sesiapa terjun dalam perniagaan MLM.
Kerja yang mesti dibuat, tak kira apa pangkat kita.
Tak kira berapa lama bertapak dalam syarikat.
Banyak yang terjadi, mula-mula join.
Ramai jumpa prospek, 3,4 orang sehari.
Semakin lama, semakin kurang.
Kadang-kadang tu, 1 orang seminggu pun belum tentu jumpa.
Kalau gitu mana boleh berjaya dalam dunia MLM.

Bertahan lama.
Buat lama-lama.
Buat sampai jadi.
Buat sampai dapat.
Buat sehingga berjaya.
Daki tangga-tangga ke kejayaan sampai ke puncak.
Daki dan terus daki, halangan pasti ada....

Nak terjun ke dalam dunia MLM.
Kena pilih syarikat juga, jangan main masuk je.
Tak lama tutup....
Nak join kena pilih juga upline.
Jangan main masuk, kelak terabai.
Tak jaga seperti yang dijanjikan.
Ada juga yang kena tipu.
Sign up bersama 1 pakej, cek bulan pertama.
Lepas tu, gila-gila share peluang dengan rakan-rakan.
Rakan-rakan juga sign up bersama pakej.
Mereka dapat bonus seperti anda dapat dalam bulan pertama.
Tapi anda hanya dapat cash dari upline.
Bukan cek syarikat...(ha!ha!ha! dah terkena)
Buat lagi, share lagi. Rakan-rakan sign up lagi.
Anda dapat duit cash lagi dari upline...
Pangkat pun tak tahu...
(rupa-rupanya kena tipu, rakan-rakan yang masuk bukan didaftar bawah anda,
sebaliknya direct upline anda, anda seolah-olah kerja untuk upline sahaja. Duit cash yang kita dapat tu upline yang bagi)

Jom join kami 
Akademi Taipan181....










Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable