Hari sabtu
27/10/12
Raya ke 2.
Korban lembu di Kob Berangan.
Tak buat raya pertama.
Kalut dengan solat jumaat.
Korban lembu Wan.
Kami ambil 2 bahagian.
Buat Akiqah Amar & Amza.
Seekor je buat korban.
Bahagi-bahagi.
Seekor lagi tu buat tambah daging sahaja.
Nak buat makan-makan..
Lagi pun seekor lagi tu masih dara.
Daging masih lembut
Tunggu nak tumbang. |
Persediaan terakhir, sebelum penyembelihan dilakukan. |
Dah boleh lapah. |
Sekor lagi. Ini anak punya. |
Aiman pegang kaki, senang nak siat kulit.Melapah bermula dengan kaki dulu, baru ke perut. |
Pembantu siap sedia. |
Proses melapah sedang berjalan. Cepat bila dah biasa dengan aktiviti sembelih lembu. |
Dah siap lapah. Tunggu nak bahagi-bahagi 7 bahagian je. |
Selamat menjamu selera.
Daging korban, ni lebih sedap.
Lebih manis.
Lepas siap semua.
Aku bawa 3 bahagian ke KL.
Untuk dibahagi-bahagi kat KL.
Sampai lebih kurang 10.15 malam.
Terus bahagi. Tak ada tempat nak simpan.
Lagi cepat bagi, lagi bagus.
Cepat boleh merasa daging korban.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan