Jom Follow

Khamis, 22 September 2011

Bicara Otai

Sahabat blog
Sahabat biz..

1 cawan kopi. 1 jam bicara. 1 juta RM.

Nak sambung cite semalam. ada lagi.
belum habis? ok ke cite tu? 
siri ke berapa? baca je la, kalau anda ada masa.
kalau boring2 tu. aku rasa tak rugi. kalau rugi pun tak lah sampai berjuta. 
mana tahu dapat secubit ilmu.
mana tahu dapat tips untuk layari hidup, sebelum mati.
tips pasal meniaga berguna utk sape-sape yang melibatkan diri dengan dunia sales.

lepas meeting dgn syarikat. aku dan wife sambung pulak dgn cdm otai. 
cdm ah hock. dah lama rasanya tak jumpa dengan cdm. 
dah lama tak dapat suntikan motivasi. 
dah lama tak dengar perkbngan mlm di malaysia. asyik biz. 
asyik turun padang. asyik demo. asyik tambah senarai nama. 
terlupa nak asah parang. itu yang rasa susah nak close sikit kot.
nak sentiasa berjaya, mesti bagi masa, ambil semangat dari cdm otai. 
walaupun benda yang sama, kita dok dengar. tak apa. 
walaupun cite basi yang kita dengar, tak apa.
kadang2 teguran pedih, tak apa.
asalkan kita kembali segar.
asalkan kita tak layu.
asalkan pucuk muda kembali tumbuh.
parang kita kembali tajam berkilat.
sekali libas, menusuk sampai ke tulang sum sum.

biz mlm. kalau dah gile.
kalau dah naik hantu.
memang tak akan berhenti.
apa yang berlaku.
hanya bertukar leader(tukar line la ni). 
hanya bertukar syarikat.
hanya bertukar produk je.
nak berjaya, meniaga tak boleh berhenti.
buat, jangan berhenti. itulah kuncinya. 
tak nak berhenti, kena sihat tubuh badan. asyik2 demam.
asyik sakit situ, sakit sini. pening kepala.....dan banyak lagi. 
sihat cukup penting. baru boleh booom berniaga.
ada juga yang asyik pregnan saja. 
acu nak laju meniaga, kepala pening. 3,4 bulan tak gerak....

pasaran makin luas. pasaran makin besar. 
permintaan makin banyak. tergantung kepada kita. 
tahan berniaga. tak naik dan tak jatuh2. ada yang naik2 saja.
teruk lagi asyik jatuh je.

mulai hari ini, jom kita ubah. 
jadikan meniaga kita naik. jadikan meniaga kita makin kembang.
nak wat lagu mana? jangan lagi dok saja. jangan lagi dok malas.
jangan lagi dok peluk tubuh. jangan lagi dok tunggu.
. bagi masa pada meniaga, kalau nak lihat meniaga kita kembangla....

bukti kita masih naik meniaga. 
ada kaki baru. ada rakan niaga baru. ada tenaga baru.
bakar kita punya rakan niaga. bikin tak lena tidur kita punya rakan niaga.
kalau asyik dok harap kaki lama. itu tandanya kita kurang kerja. 
kita tak wat kerja. kerja tak sungguh2. kita tak nak duit berkepul2.
kita cepat puas hati. kita tak akan jadi no 1 dalam perniagaan ini.
kita tak turun padang. kita harap meniaga terjadi dengan sendiri.
kita tak ada pengalaman jayakan rakan niaga. 

jom ubah.
jom turun padang.
jom tambah kaki baru.
jom tambah senarai nama.
jom tambah masa kerja.
jom tambah gile.
jom tambah impian.
jom tambah wawasan.

jom jayakan leader. jom gilap leader.
kerja ini, kerja susah. kerja lama. 
kerja perlukan ketekunan.
meniaga lambat. meniaga lambat boom.
meniaga naik perlahan.
lambat boom pun, meniaga akan meningkat.
meningkat sikit2. meniaga tak booom baaang.
meniaga kembang lebih kukuh.
meniaga lebih lama. meniaga lebih selamat.

leader naik.
leader bertambah.
network lagi kukuh.





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable