Jom Follow

Ahad, 18 Disember 2011

Vietnam? Jgn Malas.

Sahabat Blog.
Sahabat Biz.

Vietnam.
Tinggal 40 hari lagi.
Masih ada masa lagi.
Masih ada peluang lagi.
Asalkan rajin.
Asalkan buat.
Jangan malas.
Jangan dok peluk tubuh.
Jangan dok goyang kaki.
Jangan dok sibuk,
dok tanya orang "berapa dapat."
Jangan dok sibuk,
dok tanya orang, "hari ini gi mana."
tak payah tanya.

sibuk dengan kerja kita sudah.
sibuk dengan demo sendiri sudah.
sibuk dengan urus dokumen.
sibuk dengan urusan dana.
ini lagi bagus. ini lagi ok.

balik kerja, buat demo.
full time berbiz, hari2 wajib ada demo.
jangan lama sangat, kosong demo.
kelak malas nak bergerak.
malas dah rantai kaki kita.
dah seronok terperap kat rumah.
dah seronok masak.
dah seronok santai-santai.
dah seronok hias situ, hias sini.
nak keluar, dah mati idea.
tak tahu nak gi mana.
mulalah keluar alasan.
"prospek dah tak ada."

prospek masih banyak.
peluang masih terbuka.
buka minda dulu.
jumplah dengan leader2.
bincang2 macamana nak buat.
mesti ada cara penyelesaiannya.
jangan malas sahaja.
call, tanya. call mengadu. call minta semangat.
jangan malas saja.
leader sentiasa berlapang dada.
sentiasa tunggu call dari anda.
cuma tak bagitahu anda saja.

jangan ingat leader tak resah.
jangan ingat leader tak risau.
jangan ingat leader tak kisah.
jangan ingat leader nak biarkan anda begitu saja.
mereka resah. mereka risau.
tapi dalam risau mereka tak henti bekerja.
dalam resah, demo tetap ada.
dalam kisah sales tetap ada.
jumpalah mereka.
"benda sama je cakap" itu yang malas nak jumpa.
habis tu nak cakap apa lagi.
motivasi cakap gitu je.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable