Jom Follow

Selasa, 27 Disember 2011

Kerja Sini; Bisa Berharta...

sahabat blog.
sahabat biz.


2,3 hari aku tak menulis.
Pasal meniaga la.
balik dari balik kampung hari tu hingga kini.
Tapi meniaga ok, cuma tak menulis.
Apa alasannya?
Tak payah cakap. Malas lah.

Kerja Hai-O bersama Akademi Taipan181.
Kerja utama aku sekarang.
Kerja utama isteri aku sekarang.
Kerja utama kami sekarang.
Kerja yang tak boleh tinggal.
Hari-hari kena buat.
Tak ada cuti rehat.
Tapi nak rehat bila-bila pun boleh.
Asalkan dah cukup buat kerja.
Asalkan dah penuhi hajat hari, minggu, bulan tersebut.
Nak rehat pun kami tak perlu minta mc. 
Nak rehatnya tak perlu mengadap boss.
Rehat pun tak sehari penuh.
Kadang-kadang rehat belah pagi.
Belah petang keluar kerja.
Kadang-kadang belah pagi kerja.
Belah petang pulak rehat.
Rehat yang tak tentu, kerja yang tak tentu..
Kerja selama-lamanya.
Kerja yang tak akan ada pencen.
Kerja yang mampu buat simpanan hari tua.
Kerja yang mampu beli aset-aset sebagai punca pasif income.
Kerja sampai matilah katakan.

Tak ada sebab nak berhenti.
Masuk lebih, masuk banyak, masuk melimpah ruah.
Berhenti sayang, berhenti rugi, berhenti bererti tolak tuah.

Kerja kat sini.
Sungguh selesa dan mengasyikkan.
Sungguh menggembirakan.
Tak ada kena yang kena marah-marah.
Tak ada yang bising-bising.
Tak ada surat amaran.
Tak ada punch card.
Tak ada budaya ampu.
Tak ada cakap besar kat sini.
(sales tentukan segala-galanya, bukan sekadar cakap).

Kerja kat sini.
Peluang naik pangkat seluas-luasnya.
Seluas lautan, seluas lautan, seluas alam jagat.
Nak naik pangkat, tak ada yang sekat-sekat.
Malah dibantu, dialu-alukan, diraikan sekiranya naik pangkat.
Lagi cepat lagi baguuuuuuuuuuuuus.
Lagi pun naik, pangkat tak semestinya income besar.
Kalau dah naik pangkat, tapi tak buat kerja, memang tak ada income.
Income masuk, bergantung pada kerja dan pangkat anda.
Cdm tapi kerja macam Sm, income besar beb.
Cdm tapi kerja macam orang baru, income booom bro..

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable