Jom Follow

Jumaat, 9 Disember 2011

Demo Lagi!!!


Apa cite ni?
Gambar anak-anak kami.
Apa kaitan dengan meniaga.
Apa kaitan dengan demo.

Bukan apa.
Semalam kami ada demo.
Demo kawasan hostel kilang-kilang.
Nama tepat kawasan tu, x berapa tahu.
Maklumla malam punya demo.
Bawa anak-anak sekali.
Kat tempat demo tu, ada pulak cc.
PC pun hanya 3 sahaja.
Tapi ramai yang dok tunggu turn.
Jadi mereka ni, ambil kesempatan main la.
Apa lagi kalau bukan fb dan games.
Lama, x lama juga. bisa hilang boring mereka.

Kenapa x ambil foto demo?
x boleh. Nanti segan pulak prospek.
Jadi aku snap foto anak-anak sajalah.
Ini betul2, bukan tipu punya demo.
Cdm Kartini demo kat meja sebelah tu. 
Adalah 3 orang prospek yang datang.
Sepatutnya ada 5 orang.
X ada transport.
Mungkin lain kali pulak la.

Seronok dengan demo.
Prospek teruja dengan perkongsian.
Hari ini, kutip dokumen.
Urusan dana secepat mungkin.
Lebih cepat settle dan boleh demo dengan lebih ramai lagi prospek.
X ketandusan prospek meniaga ini.
Setiap hari, mesti ada prospek untuk share peluang.
Kalau tidak, mati 'kutu'.

Hari-hari ada demo.
Hari-hari tambah kawan baru.
Hari-hari tambah senarai nama.
Baru tak ketandusan demo.
Dapat 1 rakan niaga.
Pastikan rakan niaga itu,tunjuk pulak prospeknya.
Berterusan berlaku, jadi kita punya demo tak akan habis.
Yang habis demo. X tahu nak gi mana?
Kurang kerja. Kurang ghairah. Kurang motivasi.
bila keyakinan terhadap impian kabur.
Percayalah aku cakap.
Kita kurang demo, bila semangat kita menurun atau kurang.
Semangat tinggi, demo banyak.
Semangat lemah, kurang demo atau x ada langsung.

Hari ini kami akan ke Melaka.
Demo lagi.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable