Jom Follow

Khamis, 29 November 2012

Rumah Tuan Yus & Lin.

Temiang.
Negeri Sembilan.
Malaysia.
28/11/12.
Bersama CDM Kartini & CDM Jai.

Bertolak lepas maghrib.
Ikut LEKAS menuju Sri Pulai.
Rumah DSM Yus & Lin.
2,3 kali pusing juga baru jumpa.
Gelap& tak nampak signboard.
Ada makan-makan sikit bersama rakan niaganya.
Kami dijemput, memeriahkan suasana & share sikit tentang biz.
Macamana nak jalankan biz ini. Macamana nak maintain semangat.
Macamana nak hadapi rejection.
Senang cakap, macamana nak kaya melalui ATM181.

Sejak mereka join.
Semalam baru sempat kenal lebih rapat & mesra.
Selalunya jumpa kat kelas, tak sempat nak sembang serius.
hai!hai!bye!bye! saja.

Mereka punya potensi cukup besar.
Masih muda. Punya impian. Penuh energy.
Sayang kalau tak pegang & buat sungguh-sungguh peluang ini.
Pasaran buat mereka terlalu besar. Medan untuk bergerak cukup-cukup luas.
Perjalanan masih panjang. Nak kahwin. Nak rumah. Nak kereta.
Nak balik kampung setiap bulan ( Sabah ).
Walaupun ada AirAsia, tak mampu nak balik setiap bulan.

Nak bantu keluarga di kampung.
Setakat gaji sahaja, tak cukup sangat nak bantu keluarga.
Kalau bantu pun, hati tak puas. Kalau boleh nak bagi lebih lagi buat mereka.
Biz bersama ATM181, realisasikan hasrat tersebut.
Income tepi dari biz ini, boleh hulur pada keluarga lebih banyak & kerap lagi.
Adik nak sekolah. Adik nak belajar. Adik nak basikal. Adik nak beli buku.
Adik nak hp. Macam-macam lagi boleh beri pada adik-adik.

Kerja, cukup makan. Nak lebih-lebih memang tak boleh.
Kos hidup semakin tinggi. Gaji sikit je bertambah setiap tahun.
Harga rokok, naik tiap-tiap tahun.

Semalam dijamu dengan nasi & macam-macam lauk.
Ada siakap 3 rasa, ayam pandang, tomyam seafood. 
Lagi best ada durian...

Layan foto.
Macamana ni?

Serius dengar. Rugi pulun giler. ATM181, beri peluang untuk kaya.
Semua orang nak duit. Share je dengan sahabat. Jangan takut rejectiom. Tak nak, next...
Jam 11 lebih.
Kami bertolak balik.
Tak sampai 5 minit dari rumah DSM Yus.
Singgah dulu di Maulana Sri Pulai.

Jumpa kawan yang dah lama tak jumpa.
Ceritanya panjang & dapat ilmu dari perkongsian pengalamannya.
Syok & menarik.
Nak lama lagi, tapi mengantuk punya pasal.
Dari situ jam 1 pagi menuju ke Bukit Kinrara juga ikut LEKAS.
Sahabat baik. Jumpa & dapat ilmu. Tak rugi bersamanya 2,3 jam semalam.
Terpikat dengan nama. Burger bakar. Cuba juga sebiji. Harganya RM12. Semasa pekerjanya hantar. Sempat aku tanya. Berapa RM semalam dapat. Sekitar RM1700. Boleh tahan juga. Kami dah rasa. Kureng sikit. Masih boleh pertingkatkan lagi kesedapannya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable