Jom Follow

Jumaat, 3 Ogos 2012

Sempat Berguru.

Berbuka puasa.
Agenda ilmu tak ditinggalkan.
Memang dah jadi satu hasrat aku semalam.
Nak bertemu dengan orang-orang hebat.
 Selain tazkirah dari Ustaz Halim Din.
Bertemu dengan CDM Sifu amat dinanti-nantikan.
Sempat berguru dengan CDM Teng. CDM Garam Buluh. Perjuangan selama 5 tahun berbaloi. Bila dah yakin dengan produk, syarikat dan leader. Apa tunggu lagi. BOOOOM sajalah. Buat sajalah. Pesannya pada aku, 'garam buluh tak ada side effect'. Banyak minum pun tak apa.
Bersama CDM Ah Chai. Sifu besar tapi humble. Kekayaan penting tapi kesihatan juga penting. Kalau tak jaga, duit habis untuk berubat. Oleh itu jaga kesihatan. Jaga makan. Jangan ada stress. Mesti banyak enjoy. Jangan marah-marah.
Dari mereka berdua aku dapat ilmu semasa majlis berbuka puasa. Suka bincang untuk sentiasa booom biz.
Aku juga sempat menyibuk kat sini. Kutip sikit ilmu dari perbualan mereka berdua. Macamana CDM Ah Hock suntik inspirasi pada CDM Ita. CDM Ita dah nak balik, tak jadi, duduk dulu dengan CDM Ah Hock.
Bila????
Makan sudah.
Ilmu pun dapat.
Emjoy dan seronok.
Balik tidurrrr!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sociable